Phenianul anunţă că 3,5 milioane de voluntari vor să se alăture armatei nord-coreene

Autoritățile din Coreea de Nord au anunțat sâmbătă că aproape 3,5 milioane de muncitori, membri de partid și soldați s-au oferit să se alăture armatei nord-coreene pentru a se opune sancțiunilor ONU și a lupta contra SUA, în actualul context geopolitic tensionat între Washington și Phenian, transmite Reuters.

12 aug. 2017, 11:47
Phenianul anunţă că 3,5 milioane de voluntari vor să se alăture armatei nord-coreene

Rodong Sinmun, cotidianul oficial din Coreea de Nord, a scris că voluntarii s-au oferit să intre sau să reintre în armată după ce luni Agenția centrală de știri nord-coreeană (KCNA) a emis o declarație în care condamna noile sancțiuni impuse de ONU după recentele teste cu rachete efectuate de către Phenian.

În august 2015, un milion de nord-coreeni s-au oferit să intre în rândurile armate după ce o mină a explodat în zona demilitarizată dintre cele două Corei, caz care a sporit tensiunile dintre Seul și Phenian, potrivit Agerpres.

Vineri, președintele american Donald Trump a formulat noi amenințări la adresa Coreei de Nord, afirmând că forțele armate americane sunt pregătite să răspundă oricărui gest ostil. De cealaltă parte, Phenianul susține că SUA aduc Peninsula Coreeană în pragul războiului.