Phenianul anunţă testarea cu succes a unei bombe cu Hidrogen ce poate fi instalată pe o rachetă intercontinentală

Avioane japoneze de tip F-15 au condus sâmbătă exerciţii aeriene alături de bombardiere americane B1-B deasupra Mării Chinei de Est, conform Forţelor Aeriene de Auto-Apărare din Japonia.

09 sept. 2017, 09:43
Phenianul anunţă testarea cu succes a unei bombe cu Hidrogen ce poate fi instalată pe o rachetă intercontinentală

Mai multe avioane de vânătoare japoneze şi bombardiere americane au survolat spaţiul de deasupra Mării Chinei de Est, după ce Coreea de Nord a anunţat, duminică, testarea cu succes a unei bombe cu hidrogen ce ar putea fi instalată pe o rachetă balistică intercontinentală, reprezentând cel mai mare test nuclear efectuat vreodată de către regimul Kim Jong-Un.

Propaganda nord-coreeană a transmis că testul nuclear a fost un „cadou” pentru fondatorul statului şi pentru Kim Jong-Il, tatăl actualului lider Kim Jong-Un, considerându-l drept „un eveniment naţional de bun augur care a dat mult curaj şi multă forţă armatei şi poporului nord-coreean”.

Citeşte şi Coreea de Sud: Phenianul va lansa în curând o rachetă balistică intercontinentală

Forţele aeriene chineze au efectuat de asemenea, joi, exerciţii în premieră privind apărarea împotriva unui „atac surpriză” pe mare, în apropierea Peninsulei Coreene. Forţele aeriene chineze au efectuat de asemenea, joi, exerciţii în premieră privind apărarea împotriva unui „atac surpriză” pe mare, în apropierea Peninsulei Coreene.