Phenianul îşi extinde baza de rachete capabilă SĂ LOVEASCĂ COREEA DE SUD ŞI STATELE UNITE

Coreea de Nord a lansat lucrări de extindere a bazei sale de rachete din Sohae, în vestul ţării, pentru a putea lansa rachete strategice capabile să lovească Statele Unite, a anunţat miercuri un institut american.

RomaniaTV.net
30 ian. 2014, 08:40
Phenianul îşi extinde baza de rachete capabilă SĂ LOVEASCĂ COREEA DE SUD ŞI STATELE UNITE

Bazându-se pe imagini din satelit, filmate în ultimele două luni, Institutul americano-coreean al Universităţii Johns Hopkins a explicat că regimul de la Phenian a început să testeze propulsorul rachetei sale balistice intercontinentale KN-08 de tip ICBM, cu o rază de acţiune teoretică de 5.500 până la 11.000 de kilometri.

Aceste imagini arată că Phenianul s-ar putea pregăti să implementeze „în viitor un program de lansare mai consistent”, apreciază institutul pe site-ul său 38 North.

Lucrările în curs ar trebui să-i permită bazei din Sohae să realizeze „lansări de nave spaţiale mai mari şi de rachete balistice capabile să lovească ţinte în nord-estul Asiei şi Statele Unite„, precizează institutul.

Phenianul susţine că programul său spaţial are un scop exclusiv ştiinţific, în timp ce Seulul şi aliaţii săi, în special Statele Unite, acuză regimul că dezvoltă rachete intercontinentale, ceea ce reprezintă o încălcare a sancţiunilor ONU.