Coreea de Nord creează iar panică internaţională şi ameninţă SUA cu un „atac nuclear”

Coreea de Nord a ameninţat joi cu lansarea unui "atac nuclear preventiv", în timp ce Consiliul de Securitate al ONU urmează să se reunească în cursul zilei pentru a intensifica sancţiunile împotriva Phenianului.

RomaniaTV.net
07 mart. 2013, 10:18
Coreea de Nord creează iar panică internaţională şi ameninţă SUA cu un „atac nuclear”

Phenianul a ameninţat joi cu lansarea unui „atac nuclear preventiv”, fără a preciza însă care va fi ţinta, însă cele mai multe bănuieli se îndreptă către Statel Unite, inamicul numărul 1 al său.

Ameninţarea intervine în contextul în care Consiliul de Securitate al ONU urmează să se reunească în cursul zilei pentru a intensifica sancţiunile împotriva Phenianului, după statul comunist a făcut al treilea test nuclear.

Cât timp cât Statele Unite încearcă să declanşeze un război nuclear, forţele noastre armate revoluţionare îşi rezervă dreptul de a lansa un atac nuclear preventiv”, a declarat un purtător de cuvânt al Ministerului nord-coreean de Externe, citat de agenţia oficială KCNA.

În februarie, Coreea de Nord a creat panică în întreaga lume, după ce a confirmat un test nuclear subteran „reuşit”, resimţit în Coreea de Sud ca „un cutremur artificial”.

Numeroase rezoluţii ale ONU interzic Coreei de Nord orice activitate nucleară sau balistică. Lansările de rachete şi testele nucleare efectuate de Phenian au determinat aplicarea unor sancţiuni începând din 2006, între care îngheţarea activelor aparţinând societăţilor nord-coreene sau interdicţii de călătorie pentru oficiali ai regimului.

„Dacă Statele Unite vor avea în continuare o atitudine ostilă faţă de Coreea de Nord, complicând astfel situaţia, Coreea de Nord nu va avea altă opţiune decât adoptarea de măsuri suplimentare”, a declarat diplomatul nord-coreean Jon Yong Ryong în februarie, în cursul conferinţei Naţiunilor Unite pe tema dezarmării.