Phenianul susţine că studentul australian reţinut şi expulzat a comis "acte de spionaj"

Publicat: Duminică, 07 Iulie 2019 08:48 // Actualizat: Duminică, 07 Iulie 2019 08:48 // Sursa: romaniatv.net

Agenţia de stat a Coreei de Nord a informat, sâmbătă, că Alek Sigley, un student australian care a fost expulzat după ce a fost reţinut 10 zile, a comis "acte de spionaj” prin colaborarea sa cu presa străină, conform Reuters.

Sigley este un utilizator al reţelelor sociale şi un colaborator al mai multor organizaţii media internaţionale, printre care şi NK News, un site de ştiri american care are sediul în Coreea de Sud şi se concentrează pe ştiri despre Coreea de Nord.
 
"Investigaţiile au demonstrat că la instigarea NK News şi a altor instituţii media anti-Coreea de Nord, el a predat instituţiilor fotografiile şi informaţiile analizate în Phenian, folosindu-se de cardul de identitate de student”, a informat agenţia KCNA.

 Cea mai recentă postare a sa, de pe 30 aprilie, descrie experienţele sale luând masa în Phenian, conform NK News.
 
"Cele şase articole publicate de Alek reprezintă întreaga sa activitate şi ideea că aceste articole, publicate transparent sub numele său real între ianuarie şi aprilie 2019, ar fi anti-stat este o reprezentare greşită pe care o respingem”, a afirmat Chad O’Carroll, CEO-ul NK News.
 
"Articolele lui Sigley erau apolitice, reprezentând o analiză a vieţii în Phenian”, a adăugat O’Carroll.
 
KCNA a informat că Sigley a recunoscut "actele de spionaj” şi că a cerut o graţiere. Vineri, Sigley a informat că este în siguranţă la Tokyo.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8358
RON
15 Aug
noapte 17 °
zi 28 °
Ultimele joburi adaugate
24 H