Phil Hogan, comisarul UE pentru Agricultură : Vreau să continui ce a început Cioloş

Phil Hogan, în calitate de comisar european pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală, a declarat că România este prima ţară vizitată în noua calitate şi, cu această ocazie, a anunţat că vrea să continue ce a început Dacian Cioloş. Oficialul european a vizitat joi ferma de îngrășare a porcilor Suindprod Radic din județul Argeș. Acesta a fost primul obiectiv la care a ajuns joi alături de comisarul european pentru Politică Regională, Corina Crețu, și de miniștrii Agriculturii, Daniel Constantin, și Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici.

12 mart. 2015, 19:35
Phil Hogan, comisarul UE pentru Agricultură : Vreau să continui ce a început Cioloş

„Vizita în România este prima mea vizită într-un stat membru în calitate de comisar european pentru Agricultură.

Am decis să vin aici pentru prima dată pentru că vreau să continui ceea ce a început predecesorul meu, comisarul Dacian Cioloș, care a contribuit la dezvoltarea reformei Politicii Agricole Comune timp de 5 ani și care a făcut o treabă foarte bună într-o perioadă extrem de dificilă”, a declarat, joi, comisarul european Phil Hogan, în localitatea Rătești din județul Argeș, unde se află ferma realizată cu fonduri europene, scrie Agerpres.

Citeşte şi: CE: Candidatul pentru postul de COMISAR pentru AGRICULTURĂ, în SCANDAL politico-financiar

Acesta a precizat că proiectul integrat de creștere și procesare a porcilor, realizat cu fonduri europene, a creat peste 260 de locuri de muncă și a contribuit la dezvoltarea activităților economice din zonă.

„Este un proiect integrat fantastic care a reușit să creeze peste 260 de locuri de muncă în producție și procesare și reprezintă o investiție importantă pentru comunitatea rurală. Este îmbucurător să văd cum poate contribui Politica Agricolă Comună în această zonă în care ne aflăm.

Anul trecut, România a reușit să fie mai mult un exportator decât un importator de produse agricole, iar agricultura și dezvoltarea rurală pot aduce o contribuție mai mare la exporturile României dar și la crearea de noi locuri de muncă”, a precizat Hogan.

Oficialul european a subliniat că ambiția sa împreună cu comisarul Corina Crețu este de a valorifica la maximum potențialul zonelor rurale din UE și mai ales din satele din România.

„Această zonă dispune de 20 de miliarde de euro în următorii 7 ani prin programele noastre europene. Împreună cu comisarul Crețu, cu Guvernul României, vom aborda integrat dezvoltarea satelor din UE și din România, fie că vorbim de broadband sau de infrastructura rurală”, a adăugat Hogan.

Comisarul european pentru agricultură și dezvoltare rurală, Phil Hogan, se află într-o vizită oficială în România, în perioada 12 — 13 martie 2015, în cursul căreia se va întâlni cu premierul Victor Ponta, cu ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, precum și cu membrii Comisiilor reunite pentru agricultură și afaceri europene ale Parlamentului României.

Citeşte şi: Blaga: Ponta l-a subminat pe Cioloş făcând o a doua nominalizare pentru comisarul european

Phil Hogan a vizitat două proiecte finanțate cu fonduri europene, respectiv ferma de creștere a porcinelor Suinprod Radic din comuna Rătești și o unitate de producere nutrețuri combinate.

Vineri, comisarul Hogan va participa la conferința intitulată „Combaterea sărăciei și excluziunii sociale în zonele rurale ale României. Contribuția Programului Național de Dezvoltare Rurală 2014-2020”, eveniment organizat de Reprezentanța Comisiei Europene.