Photoshop sau ciudăţenie a naturii? Un pelican cu DOUĂ CAPETE, fotografiat în Delta Dunării

Despre Delta Dunării se ştie că este tărâmul unor specii de plante, animale şi păsări deosebite. O pasăre din cele peste 300 de specii care trăiesc în Deltă are chiar ceva în plus: un cap. Este vorba despre un pelican care a fost fotografiat de un turist ucrainean.

RomaniaTV.net
17 sept. 2012, 07:57
Photoshop sau ciudăţenie a naturii? Un pelican cu DOUĂ CAPETE, fotografiat în Delta Dunării

Un fotograf ucrainean, care a întreprins o expediţie în Delta Dunării, s-a întors acasă cu o fotografie document: imaginea unui pelican cu două capete. Vladimir Kucerenko a remarcat imaginea ieşită din comun abia când a ajuns acasă şi nu este nici el convins dacă a surprins o anomalie a naturii sau dacă aparatul i-a jucat pur şi simplu o festă.

Totuşi, nu este pentru prima oară când este raportată existenţa unor păsări cu mutaţii genetice.

Luna trecută, o femeie din Oregon, SUA, a susţinut că a fotografiat un pelican cu două capete în timp ce se plimba pe plajă.

În luna mai, un locuitor din Northampton, Massachusetts a descoperit în curtea casei un pui de cardinal cu două capete şi trei ciocuri.

Specialiştii spun că astfel de anomalii la animale nu sunt imposibile, dar că specimenele în cauză nu trăiesc foarte mult în sălbăticie. Ei susţin că mutaţiile ar putea rezulta fie din expunerea la anumite substanţe chimie, fie din complicaţii apărute în timpul perioadei de gestaţie.