Piaţa auto românească, cel mai slab an din istorie: Vânzările de maşini noi au scăzut considerabil

Piaţa auto trece prin cel mai slab an din istorie. Vânzările de maşini noi au scăzut cu 16% faţă de anul trecut, şi au ajuns la jumătate faţă de acum 5 ani. Analiştii spun că vânzări atât de slabe nu se înregistrau nici când piaţa auto însemna doar Dacia, Oltcit şi ARO.

22 oct. 2013, 08:06
Piaţa auto românească, cel mai slab an din istorie: Vânzările de maşini noi au scăzut considerabil

Criza şi teama românilor de a cheltui bani sau de a mai accesa credite au dus la starea actuală a pieţei auto. Conform Direcţiei Regim, Permise de Conducere şi Înmatriculări vehicule în primele 9 luni ale anului au intrat în circulaţie doar 41.000 de maşini noi, în scădere cu 16% faţă de anul trecut, potrivit România TV.   

Scăderea este una constantă, ajungându-se în situaţie în care vânzările de anul acesta sunt la jumătate faţă de cele din 2008.

Conform estimărilor specialiştilor, valoarea maximă care poate fi atinsă până la sfârşitul anului este de 55.000 de unităţi.

În schimb, piaţa maşinilor second hand o duce din ce în ce mai bine. Preţurile mai mici şi dotările suplimentare îi atrag pe români, în ciuda vechimii maşinilor. În primele 9 luni ale anului au fost vândute peste 166.000 de maşini second hand, în creştere cu peste 37% faţă de anul trecut.