Piaţa Berceni, închisă temporar. Comercianți din cinci mari piețe din Capitală, amendați de ANPC pentru produse cu mucegai, vitrine frigorifice murdare sau ruginite

Inspectorii ANPC au dat amenzi în valoare totală de 136.000 de lei în urma controalelor făcute luni în piețele Sudului, Berceni, Olteniție, Reșita, Străduinței din Capitală și la magazinele din incintele acestora. De asemenea, s-a dispus suspendarea activităţii pentru comercianţii din Piaţa Berceni şi a magazinului Mega Image din Piaţa Reşiţa.

22 nov. 2021, 17:46
Piaţa Berceni, închisă temporar. Comercianți din cinci mari piețe din Capitală, amendați de ANPC pentru produse cu mucegai, vitrine frigorifice murdare sau ruginite

Comisarii de la Protecţia Consumatorilor au dispus, luni, suspendarea activităţii pe o durată de cel mult 6 luni pentru Piaţa Berceni, implicit a tuturor operatorilor economici care activau în interior, şi pentru magazinul Mega Image din Piaţa Reşiţa.

Echipe de control ale Comisariatului Regional pentru Protecţia Consumatorilor (CRPCR) Bucureşti-Ilfov, coordonate de preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, Mihai Culeafă, au verificat, luni, modul în care sunt respectate prevederile legale din domeniu, în pieţele Sudului, Berceni, Olteniţei, Reşiţa şi Străduinţei din Capitală, precum şi la magazinele din incintele acestora.

Citeşte şi: Carne cu Salmonella, retrasă de la vânzare dintr-un mare lanţ de hypermarketuri din România

Au fost verificaţi 26 de operatori economici şi, în urma acestor acţiuni, comisarii CRPCR Bucureşti-Ilfov au aplicat amenzi contravenţionale în valoare totală de 136.000 lei.

„De asemenea, au fost dispuse măsuri complementare de retragere definitivă de la comercializare a circa 900 kg de produsele alimentare cu deficienţe (preparate din carne şi produse lactate), oprire temporară a prestării de servicii, pentru 15 operatori economici, precum şi suspendare a activităţii pe o durată de cel mult 6 luni pentru doi operatori economici, respectiv Piaţa Berceni, implicit a tuturor operatorilor economici care activau în interior, şi a magazinului Mega Image din Piaţa Reşiţa”, se precizează într-un comunicat al ANPC.

Citeşte şi: Decizie revoltătoare într-un supermarket din România. Garduri de doi metri, pentru delimitarea vaccinaților de nevaccinați

Cele mai importante deficienţe constatate au fost: utilizarea unor vitrine frigorifice igienizate necorespunzător (cu zone cu rugină); comercializarea unor legume şi fructe cu modificări organoleptice (consistenţă moale, mucegai, lovituri mecanice); nerespectarea temperaturilor recomandate de producător pentru preparatele din carne, mezeluri, produse lactate; vitrina asistată din incinta magazinului, cu brânzeturi şi mezeluri, prezintă rugină, zone exfoliate şi scurgeri de lichid provenite de la produsele alimentare expuse, apă şi resturi alimentare; comercializarea unor produse nesigure; nerespectare condiţiilor de depozitare pentru membranele naturale; prezenţa mucegaiului, a exfolierilor de vopsea, pânzelor de păianjen, conductelor cu izolatii realizate din saci din plastic (la nivelul tavanului); pubele amplasate în vecinătatea imediată sau chiar cu contact cu ambalajele cu produse agricole; depozitarea excesivă a mărfurilor agricole în spaţiile dintre tarabe.


loading...
Partenerii noștri