Piaţa de jocuri video va creşte cu 20% în acest an

Piaţa de jocuri video din România s-a ridicat anul trecut la 17 milioane de euro şi are un potenţial de creştere cu 20% în 2012, fiind un mediu în continuă dezvoltare.

02 mai 2012, 11:46
Piaţa de jocuri video va creşte cu 20% în acest an

Campionatele naţionale de jocuri video organizate de Professional Gamers Leagueanul acesta, Campionatul Naţional de Sport Electronic în luna mai şi DreamHack Open Bucharest 2012, ce va avea loc în luna octombrie vor fi realizate cu sprijinul operatorului Romtelecom şi vor fi transmise pe canalul Dolce Sport.

PGL estimează un număr total de peste 500.000 de jucători în România pentru cele patru titluri incluse în competițiile de anul acesta: FIFA 12, DOTA 2, Counter Strike, StartCraft 2. Dintre aceștia, 10% sunt jucători profesioniști care se antrenează în fiecare zi minim 2-3 ore.

Conform PGL, lansările jocurilor DOTA2 și Counter Strike Global Offensive ar putea duce anul acesta la o dublare a numărului de jucători, atât în categoria amatorilor cât și în zona de profesioniști. La această creștere importantă vor contribui și premiile substanțiale pe care gamerii le vor putea accesa prin participarea la aceste competiții.

„Parteneriatul încheiat de PGL şi Romtelecom oferă jucătorilor români şansa să caştige noi medalii la campionatele internaţionale şi să facă România cunoscută în lume. Jocurile pe calculator au devenit deja un fenomen atât la nivel internațional cât și în România, iar acest lucru se reflectă și în modul în care internetul este folosit de către utilizatori, dar și în dezvoltarea zonei de hardware. Ne bucurăm că Romtelecom este alături de noi în acest demers de promovare a  ţării noastre în elita sportului electronic mondial”, a declarat Silviu Stroie, preşedintele Professional Gamers League.

Primul eveniment PGL care va beneficia de suportul Romtelecom este finala Campionatului Naţional de Sport Electronic, care se va desfăşura în perioada 26-27 mai. Competiţia pune la bătaie premii în valoare de peste 5000 euro. La competiţie sunt aşteptaţi 150 jucători care vor concura pentru titlul de „cel mai bun” în sesiuni de Counter Strike 1.6, Dota 2, StarCraft 2, FIFA 12.