Piaţa Reşiţa, închisă din cauza nerespectării regulilor de prevenire a COVID-19. Gunoaiele erau aruncate necontrolat

Piaţa Reşiţa a fost închisă, după ce Primăria Sectorului 4 i-a retras autorizaţia de funcţionare. Au fost descoperite abateri grave în ceea ce priveşte nerespectarea măsurilor de prevenire a noului coronavirus, în urma unui control desfăşurat de Poliţia Locală şi de Direcţia de Sănătate Publică Bucureşti.

RomaniaTV.net
29 iul. 2020, 05:31
Piaţa Reşiţa, închisă din cauza nerespectării regulilor de prevenire a COVID-19. Gunoaiele erau aruncate necontrolat

„Primăria Sectorului 4 a retras autorizaţia de funcţionare a Pieţei Reşiţa, ca urmare a rezultatelor unui control complex desfăşurat sâmbăţă, 25.07.2020, de către Poliţia Locală şi Direcţia de Sănătate Publică Bucureşti, care au descoperit o serie de abateri grave, sancţionate de Legea nr. 55/2020, O.G. nr. 99/2000 şi Legea 12/1990”, a anunţat Primăria Sectorului 4 într-un comunicat, citat de News.ro.

Inspectorii au descoperit că administratorii nu respectau nici cele mai elementare reguli de prevenţie a răspândirii COVID- 19:

  • Nu aveau stabilite circuitele de intrare şi ieşire din complexul comercial
  • Nu aveau montate la vedere dispenserele cu dezinfectant
  • Nu aveau angajaţi care, la intrarea în piaţă, să poată măsura temperatura clienţilor
  • Angajaţii administratiei pieţei şi comercianţii nu purtau măşti şi mănuşi
  • Piaţa nu era dotată cu pereţi despărţitori între tarabe
  • La intrarea în toate magazinele din piaţă nu erau luate măsurile de distanţare socială.

Carne expirată şi fructe mucegăite, descoperite în Piaţa Reşiţa

La magazinele alimentare au fost descoperite produse ce pot pune în pericol sănătatea oamenilor, precum carne expirată, produse de patiserie fără documente de provenienţă sau fără termen de valabilitate afişat, precum şi legume şi fructe mucegăite. Acestea au fost fie confiscate, fie retrase de la comercializare în vederea distrugerii.

În urma controlului, inspectorii au descoperit că cinci firme nu deţineau acord de funcţionare emis conform legii. În consecinţă, a fost suspendată temporar activitatea acestor agenţi comerciali.

Piaţa Reşiţa nu mai fusese spălată de mai mult de o lună. Amenzi uriaşe, aplicate de Primăria Sectorului 4

De asemenea, în Piaţa Reşiţa au fost descoperite deficienţe şi în privinţa menţinerii curăţeniei. Spaţiul nu mai fusese spălat şi igienizat de mai mult de o lună, deşi mii de oameni vin aici la cumpărături în fiecare zi.

Inspectoroii susţin că depozitarea gunoaielor se făcea necontrolat, chiar în incinta pieţei.

„Întrucât rezultatele controlului au scos în evidenţă un risc epidemiologic major, prin care se pune în pericol sănătatea şi chiar viaţa celor care îşi fac cumpărăturile de acolo, Primăria Sectorului 4 a decis suspendarea activităţii complexului comercial Piaţa Reşiţa, aflat în administrarea societăţii ROMSINE PRODCOMIMPEX SRL. Pentru neregulile mai sus-menţionate, inspectorii de control au întocmit şi un număr de 17 procese verbale de amendă, în valoare totală de 50.700 lei”, precizează Primăria Sectorului 4.

Noi restricţii adoptate de CNSU: Măştile devin obligatorii şi în spaţiile deschise, iar terasele se închid după miezul nopţii