Piaţa Universităţii, ZIUA A PATRA: Mii de oameni în stradă, 170 de protestatari reţinuţi VIDEO

Bucureştenii au ieşit luni pentru a patra zi în Piaţa Universităţii. Protestatarii au început să se adune în jurul orei 14.00, ca şi în zilele anterioare. Proteste sunt şi în alte oraşe. Punctul fierbinte rămâne însă Piaţa Universităţii din Bucureşti, unde aproximativ 1.500 de persoane protestează împotriva preşedintelui Traian Băsescu.

RomaniaTV.net
16 ian. 2012, 10:54

UPDATE, 23.52 Jandarmii au ripostat după ce unii din grupul de tineri au aruncat cu pietre înspre ei.

UPDATE, ora 23.47 Jandarmii au folosit gaze lacrimogene împotriva protestatarilor. Radu Lugu este un protestatar reţinut de jandarmi. El spune că nu înţelege gestul jandarmilor şi motivul pentru care au folosit gaze lacrimogene, din moment ce toată lumea era paşnică pe trotuar. Mai mulţi protestatari sunt acum înconjuraţi de jandarmi şi urmează să fie îmbarcaţi în dube şi duşi la poliţie.

UPDATE, ora 23.35 Jandarmii au reţinut zeci de persoane în zona magazinului Cocor. O parte dintre ei au fost urcaţi într-o dubă şi se aşteaptă încă o dubă la faţa locului pentru a-i ridica pe toţi, potrivit HotNews.

Protestatarii au incendiat un tomberon pe strada Şelari în centrul vechi. La faţa locului au intervenit două autospeciale de pompieri care au stins incendiul minor.

UPDATE, ora 23.30 În zona Hanului lui Manuc s-au folosit gaze lacrimogene pentru a dispersa un grup de protestatari violenţi, potrivit HotNews.

UPDATE, ora 23.14 În Piaţa Universităţii din Capitală au mai rămas doar câteva sute de protestatari. Restul au plecat deja spre case, însă toţi spun că vor veni şi marţi.

UPDATE, ora 22.49 Protestul s-a încheiat fără incidente şi la Cluj-Napoca. Singurul inconvenient a fost că cei aproximativ o mie de protetstatari au blocat traficul rutier în centrul municipiului. Cei aproximativ o mie de participanţi la marş au huiduit sub geamurile Primăriei Cluj-Napoca şi au scandat „Jos Guvernul” şi „Emil Boc, nu uita, Gherla este casa ta”, „Jos Băsescu” şi „Trădătorii”. Protestul se va relua marţi.

UPDATE, ora 22.46 Jandarmii au găsit în bagajul unui tânăr care vroia să ajungă la protestul de la Universitate o cască, o mască de gaze, un briceag, un pachet de vată, feşe medicale şi mai multe produse farmaceutice, el spunând că vrea să fie pregătit să acorde primul ajutor în cazul în care conflictul escaladează.

UPDATE, 0ra 22.28 Jandarmii au găsit în bagajul unui tânăr care vroia să ajungă la protestul de la Universitate o cască, o mască de gaze, un briceag, un pachet de vată, feşe medicale şi mai multe produse farmaceutice, el spunând că vrea să fie pregătit să acorde primul ajutor în cazul în care conflictul escaladează, potrivit Mediafax.

Tânărul a fost percheziţionat şi legitimat de jandarmi la un filtru făcut în apropierea Hotelului Intercontinental.

UPDATE, ora 22.20 La Timişoara, protestul din Piaţa Victoriei s-a încheiat după aproape opt ore. Cele aproximativ 400 de persoane care au participat intenţionează să revină la mitinguri şi în zilele următoare.

UPDATE, ora 22.11 Protestul de la Arad s-a încheiat după trei ore. Oamenii spun că se vor întoarce în Piaţa Revoluţiei şi în zilele următoare. La un moment dat, la miting a apărut şi primarul George Falcă, care a fost huiduit de manifestanţi.

UPDATE, ora 22.03 Potrivit HotNews, încă un protestatar a fost smuls din mulţime de către jandarmi.

UPDATE, ora 21.39 O maşină a ars în totalitate în centrul Capitalei, vizavi de Teatrul Mic, la numai câteva sute de metri de Piaţa Universităţii. Se pare însă că incidentul nu a avut legătură cu protestul.

UPDATE, ora 21.32 Zeci de studenţi ajung în aceste momente în Piaţa Universităţii. Ei şi-au pornit marşul din Regie. Ei spun că au venit cu gânduri paşnice şi au intrat în Piaţa Universităţii scandând „Demisia, Demisia”.
Ionuţ Poenaru, reprezentant al studenţilor: Principala revendicare este că vrem să muncim la noi în ţară, iar acum nu se poate. Băsescu angajează consilieri, dar numai cu studii în străinătate. Eu termin Politehnica şi vreau să mă angajez la Băsescu„.

UPDATE, ora 21.28 Aproape 300 de persoane au protestat în faţa statuii lui Mihai Viteazul din Piaţa Unirii din Oradea, fluierând şi scandând lozinci precum „Băsescu şi gaşca lui să se ducă dracului!”, „Să vă ducă SMURD-ul!”, „Ieşi afară, javră ordinară!”, fără a fi semnalate incidente. Acţiunea de protest a durat aproape două ore, fără a fi semnalate incidente.

UPDATE, ora 21.20 Protestul de la Sibiu s-a încheiat. Organizatorii au obţinut aprobare de la Primărie pentru a manifesta zilnic, până pe 24 ianuarie, în intervalul orar 18.00-21.00.

UPDATE, ora 21.16 În total, 54 de persoane au fost duse din Piaţa Universităţii la secţiile de poliţie. Trei dintre ele aveau asupra lor droguri. Altele au fost reţinute pentru că aveau arme (cuţite şi un pistol cu bile) sau alte obiecte contondente.

UPDATE, ora 21.11 La Cluj-Napoca, numărul participanţilor la manifestare depăşeşte 1.000. Traficul este blocat pe Bulevardul 21 Decembrie. Manifestanţii au mărşăluit prin centrul municipiului, au scandat lozinci împotriva puterii şi au afişat pancarte cu mesaje precum „PDL şi USL, aceeaşi mizerie”.

UPDATE, ora 21. 06 Cinci persoane au avut nevoie de îngrijiri la Universitate, două dintre ele au ajuns la spital.Unui tânăr i s-a făcut rău şi a fost urcat în ambulanţă şi trimis la spital.

UPDATE, ora 21.05 La Târgu Mureş numărul protestatarilor a ajuns la 600, iar al Petroşani sunt în stradă peste 700 de oameni, între care 300 de studenţi. Printre ei se află şi disponibilizaţi ai Companiei Naţionale a Huilei, care sunt nemulţumiţi de faptul că nu şi-au primit cea de-a treia tranşă a salariilor compensatorii, în valoare de 7.000 de lei.

UPDATE, ora 21.03 Bărbatul reţinut la Ploieşti, asupra căruia s-au găsit şuruburi şi mai multe cocktailuri Molotov, spune că le-a primit de la un bărbat care i-a dat să bea votcă şi i-a oferit 100 de lei pentru a le arunca la manifestaţia din oraş.

UPDATE, ora 21.01 Un protestatar din Piaţa Universităţii a fost prins cu un pistol cu bile asupra sa. Va fi condus la cea mai apropiată secţie de poliţie pentru a da explicaţii. S-au mai găsit asupra manifestanţilor tot felul de obiecte contondente. Printre protestatari sunt infiltraţi şi jandarmi, atât în uniforme, cât şi unii îmbrăcaţi civil.

UPDATE, ora 21.00 Participanţii la mitingul din Piaţa Unirii din Focşani, care s-a încheiat în jurul orei 20.00, au adus la protest mai multe cruci pe care scria „Guvernul Băsescu” şi o coroană cu pozele preşedintelui şi premierului

UPDATE, ora 20.57 O delegaţie a protestatarilor braşoveni a fost primită, luni seară, la şedinţa Consiliului Judeţean, unde a înaintat o petiţie semnată în Piaţa Sfatului de câteva sute de persoane şi prin care se cerea demisia Guvernului şi a lui Traian Băsescu.

UPDATE, ora 20.56 La Sibiu, numărul protestatarilor a ajuns la aproximativ 1.800, iar aceştia au scandat, printre altele, şi numele Regelui Mihai.
Unul dintre participanţii la protest a avut nevoie de îngrijirile medicilor, după ce un ghiveci de flori căzut de la un balcon l-a lovit în cap.

UPDATE, ora 20.46 La această oră sunt peste 1.000 de persoane în Piaţa Universităţii, unde urmează să ajungă mai multe zeci de studenţi porniţi din Regie spre Kilometrul Zero al Capitalei.

În unităţile de pompieri s-a decretat stare de alarmă. Angajaţii ISU au fost chemaţi de acasă de urgenţă, ei urmând să fie concentraţi în unităţi pentru a se asigura personalul necesar, în cazul unor incidente similare cu cele de duminică.

UPDATE, ora 20.41 La Ploieşti, un protestatar a fost reţinut după ce asupra lui s-au găsit mai multe şuruburi şi cocktailuri Molotov confecţionate ca la carte, potrivit jandarmilor. Tânărul a fost dus la Inspectoratul de Jandarmi Prahova, pentru a fi identificat şi a se întocmi actele premergătoare începerii urmăririi penale.

UPDATE, ora 20.36 Încă patru protestatari au fost reţinuţi în Piatra Universităţii pentru că erau înarmaţi. Printre ei este şi o femeie asupra căreia a fost găsit un cuţit.

UPDATE, ora 20.33 La Aiud au ieşit în stradă în jur de 100 de persoane, pentru un protest similar cu cele din restul ţării. Mitingul este autorizat de administraţia locală şi ar trebui să se încheie la ora 22.00.
La Târgovişte în Piaţa Tricolorului au ieşit peste 300 de persoane. O femeie a venit la manifestaţie cu o colivă despre care a spus că este „pentru Băsescu”. Manifestanţii au scandat mai multe lozinci împotriva preşedintelui şi au dat foc mai multor fotografii cu Traian Băsescu. Printre protestatari se află şi secretarul executiv al PSD Dâmboviţa, senatorul Adrian Ţuţuianu.
La Bistriţa, peste 500 de persoane au ieşit în faţa sediului PDL, unde au depus mai multe lumânări. Ei aveau o cruce mare din lemn, pe care scia, cu negru, „Guvernul României”.

UPDATE, ora 20.30 Jandarmii au luat din grupul de protestatari mai multe persoane pe care le-au dus în parcarea de la Teatrul Naţional, unde le legitimează, le percheziţionează şi apoi le filmează. Jandarmii încearcă să identifice posibili agitatori dintre cei care au provocat incidentele grave de duminică seară.

„Aplicăm această măsură pentru a evita escaladarea violenţelor. Ei sunt filmaţi ca măsură preventivă, poliţienească, care se poate lua de forţele de ordine. E o măsură care se poate lua şi la intrarea pe stadioane. În cazul unor eventuale incidente ulterioare vom putea compara cu imaginile din zilele trecute„, a explicat Florin Hulea, purtător de cuvânt al Jandarmeriei.

UPDATE, ora 20.22 Manifestanţii de la Universitate au cântat imnul „Deşteaptă-te, române!”, dar au înlocuit „Traian” cu „Decebal” în versurile cântecului.

UPDATE, ora 20.17 Un protestatar a fost reţinut de jandarmi, după ce asupra lui s-au găsit un cuţit şi un baston telescopic. Jandarmii au dus către dube şi alţi protestatari, care au fost percheziţionaţi. Cel reţinut a oferit declaraţii contradictorii: „Am luat bătaie. Eu am fost la o cafea, aici… Eu nu sunt microbist, sunt gamer. Am venit cu amicii mei din cartier să bem un ceai… Dar un domn care profită de puterea pe care o are… mi se pare lipsă de bun simţ. Protestăm pentru că suntem tineri şi nu ne găsim de muncă, am ieşit că ne e foame”.

UPDATE, ora 20.14 Peste 200 de studenţi şi alte 200 de persoane s-au adunat în faţa Primăriei Petroşani pentru a protesta împotriva Guvernului şi a preşedintelui. Oamenii au ieşit în stradă şi la Vaslui şi Botoşani. Peste 150 de persoane s-au strâns în Piaţa Revoluţiei din Botoşani, printre ei numărându-se şi membri PSD şi PNL. La Vaslui s-au strâns însă doar 50 de persoane, în Piaţa Civică din municipiu.

UPDATE, ora 20.11 Jandarmii le-au recomandat jurnaliştilor din Piaţa Universităţii să poarte căşti de protecţie, pentru a nu risca să fie răniţi, aşa cum s-a întâmplat zilele trecute.

UPDATE, ora 19.58 Bătaie între jandarmi şi protestatari la Piteşti. Un magazin a fost vandalizat, iar între forţele de ordine şi manifestanţi au avut loc mai multe încleştări.

UPDATE, ora 19.55 Mai mult de 200 de persoane s-au strâns în Piaţa Unirii la Cluj-Napoca şi scandează împotriva celor de la putere. Una dintre lozincile favorite a fost „Boc şi cu ai lui, ruşinea Clujului”. Protestatarii au un banner pe care scrie „Băse, ţara vrea să-ţi spuie că-i sătulă să-i dai mure”.

UPDATE, ora 19.48 Huliganii încearcă să ajungă în Piaţa Universităţii prin pasajul de la metrou, dar sunt opriţi de Jandarmi. Aseară cei din galeria echipei Dinamo s-au întâlnit la metrou la staţia Ştefan cel Mare şi aşa au ajuns la Universitate. Toţi tinerii suspecţi sunt verificaţi de jandarmi.

UPDATE, ora 19.36 Sunt zvonuri că în zonă ar fi apărut acei tineri predispuşi la acte de violenţă. Scutierii s-au aşezat în dispozitiv şi se pregătesc de un eventual conflict. S-a aruncat cu petarde în zona din faţa Teatrului Naţional.

UPDATE, ora 19.35 Protestatarii de la Deva au depus o coroană de flori în faţa sediului PDL.

UPDATE, ora 19.34 Peste 150 de suceveni în piaţeta din faţa Palatului Administrativ, cerând demisia preşedintelui, a Guvernului şi alegeri anticipate, iar o parte dintre ei, cu steaguri tricolore, au mărşăluit în zona centrală, pe trotuare, soliciând populaţiei să li se alăture.

UPDATE, ora 19.33 În Piaţa Universităţii a fost prezent şi fostul primar al Capitalei, Viorel Lis, care a stat de vorbă cu mai mulţi protestatari

UPDATE, ora 19.30 Jandarmii au organizat filtre la gurile de ieşire de la metrou Universitate şi verifică persoanele care ar putea avea asupra lor materiale pirotehnice, arme albe sau alte obiecte contondente.

UPDATE, ora 19.22 În Piaţa Universităţii au fost prinşi protestatari dotaţi cu pietre şi şurubelniţe. Ei se aflau în grupul din faţa Teatrului Naţional. Au fost imobilizaţi de jandarmi, care i-au urcat în dubă şi i-au dus la poliţie. Câteva zeci de persoane au trecut pe partea opusă, la fântâni, temându-se pentru integritatea lor fizică.

UPDATE, ora 19.21 Aproximativ 700 de persoane participă la o manifestaţie care are loc în Piaţa Revoluţiei din Arad. Ei scandează împotriva preşedintelui Traian Băsescu, a Guvernului şi a administraţiei locale, condusă de PDL. Printre participanţi sunt prezenţi atât lideri politici din opoziţie şi sindicali, cât şi membri şi simpatizanţi ai partidelor din opoziţie. Printre participanţi se numără foşti militari, care au pancarte pe care scrie „Respect pentru haina de militar”, dar şi persoane care au fost disponibilizate de la Jandarmerie şi Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă. Ei afişează mesaje precum „Vrem anticipate”, „Demisia! Jos PDL-ul”, „Faceţi din sănătate o prioritate”, „Stop risipei banilor publici”.

UPDATE, ora 19.20 Proteste de amploare au loc în faţa primăriei din municipiul Roman, judetul Neamţ. Sute de protestatarii strigă împotriva regimului Boc-Băsescu.

UPDATE, ora 19.18 Jandarmii îi verifică pe suporterii Stelei ajunşi în Piaţa Universităţii. Unii dintre ei au fost amendaţi, unii duşi la secţie pentru a fi amprentaţi şi identificaţi. Asupra unora dintre ei s-au găsit obiecte contondente şi arme albe. Ei vor fi audiaţi.

UPDATE, ora 19.13 În acest moment, peste 100 oameni protestează în faţa prefecturii din Alexandria. La Târgu Mureş, grupul protestatarilor a ajuns la 300 de persoane. În jur de 150 de persoane au ieşit în stradă şi la Slobozia, iar la Buzău, în faţa Prefecturii, au manifestat aproximativ 60 de persoane, majoritatea pensionari şi revoluţionari, dar şi oameni politici din localitate.

UPDATE, ora 19.08 Aproximativ 1.200 de persoane s-au strâns în Piaţa Mare din Sibiu, iar acum mărşăluiesc pe străzile oraşului, în timp ce scandează „Jos Băsescu”, „Afacerea voastră, sănătatea noastră”, „Nu staţi în balcoane, că muriţi de foame”. Ei poartă pancarte pe care scrie „Jos dictatoru'”, „Jos securistu'”, „Să pleci din ţară, javră ordinară”

UPDATE, ora 19.00 Aproximativ 150 de protestatari sunt adunaţi în Piaţa Victoriei din Timişoara, cu toate că autorizaţia emisă de Primărie pentru mitingul lor a expirat la ora 17.00. Un protestatar a venit cu boxe şi o staţie de amplificare şi a pus muzică, cei prezenţi dansând pe Hora Unirii.

UPDATE, ora 18.58 Nouă persoane violente au fost ridicate din Piaţa Universităţii. Aceştia vor fi identificaţi la cea mai apropiată secţie de poliţie. autorităţile vor decide ce se va întâmpla, dacă se va stabili că au fost printre cei care au creat probleme duminică seară.

UPDATE, ora 18.48 Huliganul dus la poliţie în urmă cu jumătate de oră avea asupra lui şi droguri.

UPDATE, ora 18.47 În Piaţa Universităţii au ajuns suporteri ai Stelei. Momentan aceştia sunt paşnici, dar sunt supravegheaţi atent de jandarmi.

Sunt şi ei oameni, cei din galerie, dar să nu aibă acele ieşiri violente. Şi eu am avut multe probleme cu suporterii de la Peluza Sud, sunt agresivi. Dacă ei manifestează paşnic nu e o problemă, probabil au şi ei nemulţumiri. Ce am văzut aseară, cu pietre, cu petarde, este imaginea pe care o preia toată lumea. Ei nu preiau oamenii paşnici, preiau acele pietre, acele focuri, acele manifestări violente şi atunci este o problemă cu imaginea României, cu investitorii care pot veni în România. Eu cred că e vorba de Peluza Sud şi este vorba de generalul Zisu. Dar e vorba de câteva sute de oameni, sunt angajaţi undeva şi primesc bani de undeva ca să facă lucrurile astea„, a declarat Gigi Becali, la România TV.

UPDATE, ora 18.37 Aproape 1.000 de persoane sunt la această oră în Piaţa Universităţii. Un grup de protestatari a venit în centrul Capitalei cu un coşciug şi cu o cruce, pe care le plimbă prin mulţime. Unui bătrân i s-a făcut rău şi a avut nevoie de intervenţia medicilor de pe ambulanţă.

Jandarmii sunt pregătiţi să intervină la nevoie. Ei au format un cordon în faţa protestatarilor şi au la îndemână căştile de protecţie.

UPDATE, ora 18.36 Un protestatar a fost prins cu materiale pirotehnice şi a fost dus la poliţie.

UPDATE, ora 18.27 Aproximativ 200 de persoane au ieşit în stradă şi la Hunedoara. La Sibiu, unde începerea protestului era programată pentru ora 18.00, câteva sute de persoane sunt strânse în Piaţa Mare. Mitingul este autorizat, Asociaţia Sibiu Decembrie 89 obţinând aprobarea Primăriei, valabilă până la ora 21.00.

UPDATE, ora 18.25 Câteva zeci de persoane s-au strâns în centrul municipiului Târgu Mureş. Ca şi în alte oraşe, se scandează împotriva preşedintelui Traian Băsescu şi a guvernanţilor. Oamenii afişează pancarte cu mesaje precum „Dictatorii pleacă iarna”, „Fii mai mult decât o oaie din turmă” şi „PSD lasă-ne”. Oamenii nu au uitat nici de primarul Dorin Florea, membru PDL, scandând „Florea nu uita / Va veni şi vremea ta”.

UPDATE, ora 18.17 La Braşov, au fost incendiate mai multe fotografii cu Băsescu şi Emil Boc. O acţiune similară a avut loc şi duminică, în Piaţa Sfatului.

UPDATE, ora 18.14 Aproximativ 500 de persoane protestează la Focşani. Cei adunaţi în Piaţa Unirii scandează lozinci ca „Jos Băsescu”, „Jos guvernul Boc”, „Arafat român adevărat”, „Jos dictatorul”, „Alegeri anticipate, nu alegeri comasate”. Aceştia au şi o pancartă cu mesajul „Moarte dictatorului Băsescu”.

UPDATE, ora 18.10 Un grup de protestatari a venit la Universitate cu un cearceaf pe care au desenat stema României comuniste, pe care scrie „Ce-mi doresc ei mie, dulce Românie/ei cu plinul, noi cu gaura”. În jurul stemei sunt menţionate numele lui Adriean Videanu, Adrian Năstase, Dinu Patriciu, Dorin Cococş, dar şi ale unor instituţii publice: TVR, SRI, MAI.

UPDATE, ora 18.08 În jur de 70 de revoluţionari din Piteşti se alătură protestatarilor din Piaţa Universităţii.

UPDATE, ora 18.00 Numărul protestatarilor din Piaţa Universităţii continuă să crească. În acest moment, în centrul Capitalei sunt aproximativ 450 de persoane, poziţionate atât în faţa Teatrului Naţional, cât şi dincolo de bulevard, la fântâni

UPDATE, ora 17.56 500 de persoane protestează şi la Braşov. Acestea s-au adunat în Piaţa Sfatului începând cu ora 16.00, iar apoi au plecat spre Prefectură. Printre protestatari sunt şi 50 de studenţi, dar şi membri ai PSD şi PNL Braşov, pensionari sau revoluţionari.

UPDATE, ora 17.37 Peste 500 de persoane protestează în faţa Prefecturii din Slatina, afişând pancarte cu mesaje ca „Băsescu criminal”, „Ne-au ciuruit”, „Jos mafia”. La Craiova, în faţa prefecturii sunt câteva zeci de persoane care au scandat „Jos Băsescu”.

UPDATE, ora 17.35 La Ploieşti aproximativ 80 de persoane s-au strâns în centru şi protestează, la fel ca în ultimele două zile. Ei au venit în jurul orei 15.00 în parcul din faţa Palatului Administrativ, în faţa căruia jandarmii au montat garduri de protecţie.

UPDATE, ora 17.26 Un protestatar aflat în cărucior cu rotile a avut nevoie de îngrijiri medicale, după ce i s-a făcut rău. Tânărul a fost dus la o salvare SMURD, pentru a primi primul ajutor. El spune că i s-a făcut rău din cauza frigului şi a faptului că nu a mâncat de azi dimineaţă, când a venit în Piaţa Universităţii.

UPDATE, ora 17.17 1.500 de români protestează în acest moment în toată ţara.

UPDATE, ora 17.15 Peste o sută pe persoane participă la un miting la Deva, scandând „Jos Băsescu”, „Jos cu toţi politicienii corupţi”, „Demisia”. Printre participanţi se numără şi lideri politici locali, precu preşedintele PNL Hunedoara, Mircea Moloţ, cel al PSD Hunedoara, Laurenţiu Nistor, parlamentarul PSD Cosmin Nicula şi liderul PC Hunedoara, Petru Mărginean, consilieri judeţeni şi municipali ai partidelor din opoziţie.

UPDATE, ora 17.08 Aproximativ 100 de persoane s-au adunat pentru a protesta în faţa Prefecturii din Constanţa. Protestatarii poartă pancarte cu mesajele: „Să trăim bine, dar fără tine.”, „Voi ne-aţi umilit, noi ne-am reunit”, „Jos cenzura, jos tiranul, jos duşmanul poporului”. Oamenii scandează „Jos Băsescu!”, „Anticipate, anticipate!”, „Jos Guvernul!”, „Ieşi afară javră ordinară!”.

UPDATE, ora 17.00 În Piaţa Universităţii a început să cadă câţiva fulgi de zăpadă. Protestatarii rămân pe poziţii şi continuă să scandeze lozinci antiprezidenţiale şi antiguvernamentale.

UPDATE, ora  16.40 Purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Capitalei, Georgian Enache, a declarat, la România TV, că dispozitivul de jandarmi va creşte pe măsură ce protestatarii se vor înmulţi. În prezent în Piaţa Universităţii sunt prezenţi aproximativ 300 de protestari, potrivit reprezentantului Jandarmeriei.

UPDATE, ora 16.21: Aproximativ 70 de persoane, majoritatea membri ai asociaţiilor de revoluţionari, s-au adunat, în jurul orei 14.00, în Piaţa Victoriei din Timişoara. Manifestanţii afişează pancarte cu mesaje împotriva preşedintelui Traian Băsescu şi a premierului Emil Boc

Tuturor şefilor de armă din Ministerul de Interne li s-a cerut să intervină cu fermitate în cazul unor noi proteste violente

UPDATE, ora 16.17: Oamenii adunaţi în faţa Teatrului Naţional din Capitală protestează paşnic, scandând lozinci antiprezidenţiale. În zonă sunt şi câteva dube de jandarmi.

UPDATE, ora 16.15: Sute de studenţi vor participa luni seara la protestul din Piaţa Universităţii din Capitală. Studenţii au participat şi duminică la protestul din centrul Capitalei, însă nu au fost lăsaţi să intre în Piaţa Universităţii. Tinerii au purtat banderola albe pentru a nu fi confundaţi cu manifestanţii violenţi

UPDATE, ora 16.00: Aproximativ 300 de persoane sunt în Piaţa Universităţii. Oamenii protestează paşnic.

Aproximativ 200 de oameni s-au adunat, luni, în Piaţa Universităţii, pentru a patra zi de proteste, ei scandând lozinci antiprezidenţiale. Tot ca atunci, majoritatea sunt vârstnici.

Oamenii sunt în faţa Teatrului Naţional şi protestează paşnic, scandând lozinci antiprezidenţiale.

În zonă sunt şi câteva dube de jandarmi.

Şi în marile oraşe din ţară, oamenii ies din nou în stradă.

Clujenii se vor întâlni la ora 19.00 şi vor pleca în marş pe străzile oraşului, iar ieşenii se vor întâlni luni seară în Piaţa Unirii. Şi la Timişoara, Ploieşti, Sibiu şi Constanţa sunt anunţate noi proteste de amploare.