Piaţa Victoriei, ocupată ilegal de protestatarii USL VIDEO

Peste 1.000 de participanţi la mitingul USL, pe Şoseaua Kiseleff, au ocupat joi Piaţa Victoriei, unde se află sediul Guvernului. Ciculaţia a fost blocată pentru mai mult de 30 de minute. Reprezentaţii Jandarmeriei au anunţat că protestatarii au depăşit perimetrul pentru care aveau autorizaţie şi urmează să fie amendaţi.

RomaniaTV.net
19 ian. 2012, 15:13
Piaţa Victoriei, ocupată ilegal de protestatarii USL VIDEO

UPDATE 18.10 Circulaţia în Piaţa Victoriei a fost reluată, manifestanţii plecând din zonă, iar jandarmii retrăgându-se din faţa Palatului Victoria.

Unii dintre manifestanţi au pornit spre Piaţa Universităţii.

UPDATE ora, 17.46 Organizatorii le cer prin portavoce manifestanţilor USL care au blocat Piaţa Victoriei să se retragă spre Arcul de Triumf, în timp ce un dispozitiv format din două rânduri de jandarmi a fost instalat în faţa sediului Guvernului, potrivit Mediafax.

O parte dintre protestatarii care au participat la mitingul organizat de USL s-au deplasat în Piaţa Victoriei. Ei cer demisia Guvernului Boc şi flutură mai multe steaguri tricolore.

Traficul în Piaţa Victoriei a fost complet blocat.

Potrivit lui Florin Hulea, purtător de cuvânt al Jandarmeriei Române, protestatarii care au invadat Piaţa Victoriei urmează să fie amendaţi, întrucât trebuia ca aceştia să protesteze în zona Muzeului Ţăranului Român.

Piaţa Victorie este blocată în momentul de faţă. S-a încălcat protocolul. Autorizaţia pentru protest este foarte strict delimitată, de la Arcul de Triumf până la strada Monetăriei„, a spus Florin Hulea.

La rândul său, purtătorul de cuvânt de la MAI, Marius Militaru, a declarat, pentru Mediafax, că este vorba despre peste 1.000 de persoane care au părăsit locul iniţial şi au ajuns în Piaţa Victoriei.

Astfel, s-a încălcat protocolul negociat de organizatori cu Municipalitatea.

O parte dintre protestatari au ajuns în piaţa Victoriei. Organizatorii nu au respectat protocolul încheiat cu municipalitatea, care a fost negociat şi agreat. E o primă încălcare a legii 60, a adunărilor publice, care prevede că în astfel de cazuri responsabilitatea pentru organizarea mitingului în condiţiile stabilite revine organizatorului, acesta având autorizaţie până la ora 18.00„, a declarat Marius Militaru.

El a adăugat că forţele de ordine vor asigura măsurile de ordine publică în Piaţa Victoriei.

UPDATE: 17.00: În timp ce mitingul USL era în plină desfăşurare, mai mulţi participanţi la manifestaţie au plecat spre Piaţa Victoriei.

„Organizatorii nu au respectat protocolul încheiat cu municipalitatea, care a fost negociat şi agreat. Autorizaţia pentru protest este foarte strict delimitată, de la Arcul de Triumf până la strada MonetărieiE o primă încălcare a legii 60, a adunărilor publice, care prevede că în astfel de cazuri responsabilitatea pentru organizarea mitingului în condiţiile stabilite revine organizatorului, acesta având autorizaţie până la ora 18.00”, a declarat şi purtătorul de cuvânt al Ministerului Administraţiei şi Internelor (MAI) Marius Militaru.