Piaţa Victoriei, reamenajată după modelul Muzeului Luvru din Paris

Primăria Capitalei vrea să reamenajeze Piața Victoriei după modelul Muzeului Luvru din capitala Franței, scrie B365.ro. Un hol subteran cu luminator va fi construit sub piață, prin intermediul căruia toate cele trei muzee din piață vor fi conectate.

RomaniaTV.net
09 ian. 2012, 09:26
Piaţa Victoriei, reamenajată după modelul Muzeului Luvru din Paris

Este un proiect mai mare de reamenajare a pieţelor publice, dar sunt proiecte care durează. Deocamdată am început cu Piaţa Universităţii, urmează celelalte pieţe, Piaţa Unirii şi Piaţa Victorie. Deocamdată se lucrează la temele de concurs„, a declarat arhitectul-șef al Capitalei, Gheorghe Pătrașcu.

Sursa de inspiraţie pentru schimbările din Piața Victoriei este capitala Franței și mai ales celebra piramidă de sticlă de la Muzeul Luvru.

Reamenajarea Pieței Victoriei va fi realizată după modelul Muzeului Luvru din Paris. Spre sfârşitul anului se va lansa un concurs de reamenajare a Pieţei Victorie. Există o idee de a realiza tringhiul celor trei muzee, există un protocol între ele în care s-ar putea constui un spaţiu comun subteran care să faciliteze fluxul împreună a celor trei muzee: Muzeul Ţăranului, Muzeul Antipa şi Muzeul de Geologie. Va fi construit și un hol subteran cu luminatoare (n.r. acoperișuri transparente). Soluția finală va fi decisă în urma concursului”, a mai precizat arhitectul-șef al Capitalei, Gheorghe Pătrașcu. Primăria Capitalei va organiza în acest an concursuri de arhitectură pentru reamenajarea a două mari piețe din Capitală.