PICCJ: Numărul plângerilor penale înregistrate a ajuns la 705

În urma activităților desfășurate până astăzi, 24 august 2018, în cauza aflată pe rolul Secției parchetelor militare având ca obiect cercetarea incidentelor violente petrecute cu ocazia manifestației din Piața Victoriei din București, numărul plângerilor penale înregistrate a ajuns la 705, anunţă Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

RomaniaTV.net
24 aug. 2018, 13:24
PICCJ: Numărul plângerilor penale înregistrate a ajuns la 705

Totodată, în cauză a fost dispusă efectuarea unei expertize fizico-chimice asupra substanțelor cu efect iritant – lacrimogen existente în muniția și în recipientele ridicate de la sediul Inspectoratului General al Jandarmeriei Române, de către experți din cadrul Institutului Național de Expertize Criminalistice.

Cu o zi în urmă Parchetul anunţa că numărul plângerilor penale înregistrate a ajuns la 651, fiind efectuate în continuare activități privind identificarea persoanelor care au fost implicate în comiterea violențelor.

De asemenea, Şeful Brigăzii Speciale a Jandarmeriei s-a prezentat joi la Parchetul General. Colonelul Cătălin Paraschiv, cunoscut drept „omul în alb” care coordona jandarmii la mitingul din 10 august, din Piaţa Victoriei, a fost citat în calitate de martor în dosarul privind incidentele violente de la protestul din 10 august.