Picioarele ne „vorbesc”. Suntem suficient de receptivi?

Parafrazand o cunoscuta expresie, din punct de vedere al raspunsului corpului fizic la lucrurile care ne trec prin minte, putem afirma mai in gluma, mai in serios ca: „acolo unde-ti va sta capul, acolo iti vor sta si picioarele!". Gluma vine din utilizarea expresiei, seriozitatea vine din faptul ca picioarele sunt partea din corpul nostru care ne poarta intr-acolo unde este directionata si atentia noastra.

RomaniaTV.net
23 mai 2017, 20:20
Picioarele ne „vorbesc”. Suntem suficient de receptivi?

In opinia psihologului Laura Maria Cojocaru, atentia poate fi indreptata catre lucruri reale, concrete, palpabile, care se intampla aici si acum, sau, din contra, catre lucruri legate de trecut, viitor sau stagnand mai mult in imaginatie decat in trairea concreta a unui eveniment. „Picioarele sunt cele care ne vorbesc despre directia noastra in viata, despre capacitatea de a avansa in viata, de a invata lucruri noi si a trai experiente noi, despre a produce o schimbare in general, ne vorbesc despre stabilitate, siguranta, atentie la prezent, centrare pe solutii si actiune”, afirma psihologul Laura Maria Cojocaru

In acest context, o dificultate aparuta in aceasta zona a corpului nostru, ne poate arata ganduri legate de:

  1. Credinta ca „nu putem”, „nu stim” sau „nu este potrivit” sa mergem inainte in sensul de a face o schimbare (in gandire sau comportament), de a invata ceva nou.
  2. Refuzul de a trece peste situatii din trecut pe care nu le mai putem schimba, dar ne tin mintea ocupata.
  3. Decizia de a nu renunta la ceea ce este vechi si a devenit nepotrivit (credinte, obisnuinte).

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO