Contract cu dedicaţie de la Piedone pentru prietenul sau Ionel Tucmuruz! 40 de milioane de euro atribuite direct de catre Primaria Sector 5 pentru servicii de paza! Patronul firmei „câştigătoare” este un fost poliţist condamnat pentru corupţie!

Un contract acord-cadru între Primăria Sectorului 5 și o asociere de două firme, Magic Star Security și Akyle Security, a fost semnat recent. Magic Star Security este firma familiei lui Ionel Tucmuruz, care are numeroase contracte cu primăria condusă de Cristian Popescu Piedone. Tucmuruz este un fost polițist condamnat pentru corupție, acum secretar general adjunct al PUSL, partidul unde Popescu Piedone este președinte.

09 apr. 2024, 10:55
Contract cu dedicaţie de la Piedone pentru prietenul sau Ionel Tucmuruz! 40 de milioane de euro atribuite direct de catre Primaria Sector 5 pentru servicii de paza! Patronul firmei „câştigătoare” este un fost poliţist condamnat pentru corupţie!

Anunțul procedurii de pe site-ul Primăriei Sectorului 5 a fost postat la sfârșitul lunii noiembrie 2023 și presupunea semnarea unui acord-cadru pe 4 ani, pentru Servicii de pază și patrulare pentru obiectivele aflate în administrarea Sectorului 5 București.

”În ciuda sumei mari pusă la dispoziție pentru acest contract – 208,6 milioane lei, fără TVA -, autoritatea contractantă a anunțat că aceasta va fi atribuită printr-o procedură offline, adică prin intermediul site-ului, invocând prevederi din Legea achizițiilor publice 98/2016 care se referă la procedură de atribuire aplicabilă în cazul serviciilor sociale şi al altor servicii specifice”, arată G4Media.

Aceeaşi sursă observă și faptul că trei oameni cheie din afacere sunt membri ai PUSL: Constantin Popescu Piedone – șeful autorității contractante, Constantin Cârlogea – administratorul public al Sectorului 5 și cel care a semnat contractul, Ionel Tucmuruz – a cărui familie deține firma care a făcut afacerea cu primăria condusă de colegii săi de partid.

Firma Magic Star Security se ocupase și până acum de paza în 55 de școli și licee și în 71 de parcuri, locuri de joacă și spații verzi, conform unei investigaţii HotNews.ro. Contractul-cadru a fost semnat în mandatul primarului Daniel Florea, dar cele mai mari contracte au fost câștigate de firma familiei Tucmuruz după ce Cristian Popescu Piedone a fost ales primar.

Citeşte şi: Marcel Ciolacu afirmă că veniturile românilor au crescut mai mult decât au crescut prețurile: „E pentru prima oară când suntem pe plus”

Practic, noul contract-cadru semnat recent, în valoare de 40 de milioane de euro, vine în prelungirea celui vechi.

Ionel Tucmuruz, fost adjunct al Secției 14 de Poliție din Capitală, a fost condamnat în 2018 la 2 ani și 6 luni de închisoare pentru trafic de influență, infracțiune de corupție, cu suspendarea executării condamnării.

În 2010, Tucmuruz a fondat firma de pază Magic Star Security. Când au apărut problemele penale, „dar din cauza problemelor mele de sănătate”, susține el, firma a fost trecută pe numele soției sale.

În prezent, fostul polițist apare la evenimentele politice ale PUSL cu Piedone. Pe site-ul PUSL, Tucmuruz e prezentat drept secretar general adjunct al partidului. Oamenii din PS5 îl numesc pe Tucmuruz „consilier al primarului”.

Într-un dialog cu HotNews.ro, Tucmuruz a confirmat poziția oficială din partid: „Sunt secretar general adjunct la partid, dar nu consilier al primarului, însă ne știm de mulți ani”.

Citeşte şi: Vești bune pentru români! Sebastian Burduja: ”Pentru foarte mulți români vor exista scăderi de prețuri la energie și gaze, de luna viitoare”