Marcel Ciolacu afirmă că veniturile românilor au crescut mai mult decât au crescut prețurile: „E pentru prima oară când suntem pe plus”

Premierul Marcel Ciolacu afirmă că procentul cu care au crescut veniturile este mai mare decât cel cu care a crescut prețurile. Chiar dacă este o diferență minoră, acesta susține că „e pe plus, nu e pe minus”.

08 apr. 2024, 23:11
Marcel Ciolacu afirmă că veniturile românilor au crescut mai mult decât au crescut prețurile: „E pentru prima oară când suntem pe plus”
Marcel Ciolacu afirmă că veniturile românilor au crescut mai mult decât au crescut prețurile

Marcel Ciolacu, prim-ministrul României, susține că procentul cu care au crescut veniturile, atât pe gospodărie, cât și pe persoană, este mai mare decât cel cu care au crescut prețurile. Cu toate acestea, admite că este „o diferență mică” între cele două procente.

Citește și: Ce sfat i-a dat Marcel Ciolacu lui Cătălin Cîrstoiu: „Ești atât de natural, toată lumea te sună să îți dea sfaturi. Te rog frumos, nu mai lua sfaturi de la nimeni, fii așa cum ești tu”

„Avem o ţară stabilă macroeconomic, avem o ţară unde în acest moment scade inflaţia şi încercăm să scădem preţurile la alimente. Acolo a mai rămas un decalaj. Am cifrele exact cât au crescut per gospodărie, cât au crescut veniturile per persoană, care sunt şi creşterile de preţuri. E pentru prima oară când suntem pe un plus de creştere. E 13,5% au crescut veniturile per persoană, per gospodărie, 13,1. Preţurile au crescut cu 11,5 şi respectiv 11%. E o diferenţă mică, dar e pe plus, nu e pe minus”, a declarat, luni seară, Marcel Ciolacu, la Antena 3.

Citește și: Marcel Ciolacu prezintă scenariile pentru prezidențiale. Candidat comun PSD – PNL sau candidați separați? „Și eu și Ciucă ne putem asuma”

Ciolacu a subliniat faptul că a preluat postul de prim-ministru cu o „inflație cu două cifre” și că până în toamnă inflația trebuie să scadă sub cinci procente.

„Cu adevărat, septembrie-octombrie trebuie să ne prindă cu o inflaţie sub 5%, ca să înceapă să se vadă creşterea de nivel de trai. Important e că nu ne-am dus în jos”, a adăugat prim-ministrul.