Piedone dezvăluie cum a intrat în Masonerie și ce legături mai are cu organizația: ”Ești legat la ochi și ai o spadă pusă în dreptul inimii”

În România există mai mulți masoni decât și-ar fi imaginat oricine, iar unul dintre cei mai cunoscuți este primarul sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, care a dezvăluit cum a intrat în organizație și ce statut are în prezent în rândurile acesteia.

29 oct. 2023, 22:15
Piedone dezvăluie cum a intrat în Masonerie și ce legături mai are cu organizația: ”Ești legat la ochi și ai o spadă pusă în dreptul inimii”

Cristian Piedone a fost sincer și și-a asumat unele dintre cele mai controversate subiecte legate de viața lui, politicianul recunoscând inclusiv că face parte din Masonerie și că este o adevărată onoare pentru el.

Piedone a recunoscut că, din momentul în care a ajuns primar, a lăsat-o mai moale cu Masoneria, dar nu poate renunța definitiv, pentru că regulile nu îi permit asta. În schimb, nu mai este la fel de activ și a trecut într-o stare de „adormire”, așa cum se numește în termenii organizație.

Chiar dacă nu mai este activ, Cristian Piedone își amintește și acum momentul în care a depus jurământul și a devenit „unul de-ai lor”. Este o etapă extrem de importantă, emoționantă și, totodată, este momentul care marchează un nou început.

Citește și: Ce avere are Şerban Huidu. Din ce mai câştigă bani vedeta de la „Cronica cârcotaşilor”

Deși poate părea ușor să depui un jurământ, Piedone a recunoscut că nu toți cei care și-au dorit să facă parte din Masonerie au trecut de această probă.

„Dau din casă că îmi pot permite. În clipa în care depui jurământul, ești legat la ochi și ai o spadă pusă în dreptul inimii. Și ți se spune, după ce vei fi dezlegat la ochi, că dacă vezi în fața ta un om care a fost cel mai mare dușman al tău, de mâine poți să-l accepți ca frate? Dacă răspunsul e da, te dezleagă la ochi. Dacă spui nu, se oprește jurământul”, a povestit Piedone în podcastul lui Cătălin Măruță.

Citește și: Ce s-a întâmplat cu celebra rochie a Anamariei Prodan pe care este imprimat chipul lui Reghe. Dezvăluirea emoționantă a impresarei