EXCLUSIV Piedone, după incendiul de la Ferma Dacilor: „Nu poate să fi fost un foc aşa instantaneu. E nevoie de o lege organică: nu ai aviz ISU, nu deschizi”

Primarul sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, a intervenit în emisiunea moderată de Victor Ciutacu la România TV cu o opinie legată de incendiul devastator de la Ferma Dacilor. Piedone este de părere că focul de la pensiune nu a fost unul instantaneu şi crede că tărie că este nevoie de o lege care să nu permită ridicarea unei construcţii fără aviz ISU.

29 dec. 2023, 22:46
EXCLUSIV Piedone, după incendiul de la Ferma Dacilor: „Nu poate să fi fost un foc aşa instantaneu. E nevoie de o lege organică: nu ai aviz ISU, nu deschizi”

În contextul incendiului de la Ferma Dacilor, care nu avea aviz ISU, Piedone a readus în discuţie tragedia de la Colectiv, pentru care a plătit cu închisoarea. Edilul de la 4 este intrigat de faptul că, la 8 ani de la tragedie, legile sunt neschimbate, iar şeful ISU ocupă aceeaşi poziţie.

Piedone, atac la Arafat după incendiul de la Ferma Dacilor: „Dupa Colectiv, sunt aceleasi legi neschimbate, Arafat, mega faraonul tuturor, neschimbat”

„Va spun cu subiect si predicat. Vad dupa Colectiv in 2024 aceleasi legi neschimbate, iar Arafat, mega faraonul tuturor, neschimbat. Lumea s-a convins de Arafat, si de vaccinuri si de toate.Citeste si Cornel Dinicu, patronul de la Ferma Dacilor, primele decarații după tragedia în care au murit opt oameni: „Ne-au dat foc. Să ne facă rău, să ne distrugă”In noaptea tragediei de la Colectiv, eu am ajuns la 12 minute acolo, cu sefa de la Crucea Galbena si BGS. Iar domnul Arafat a ajuns dupa si de fata cu martori a spus ca nu are nevoie de Crucea Galbena si BGS. S-au mirat, ca aveau patru salvari la dispozitie. Apoi mi-a spus mie ca doamna de la Crucea Galbena ii strica imaginea. El vorbea de imagine.Tragedia de la Colectiv nu a invatat pe nimeni nimic. Tot centrul istoric, toate pravaliile, nu au aviz ISU. Trebuie lege organica, nu ai aviz, nu deschizi. Nu poti certifica o constructie facuta acum 8 ani, si nu a obtinut autorizatie si a vandut, şi legiuitorul spune acum că trebuie să-l pună în legalitate prin certificat de edificare.Clubul nu avea aviz ISU, dar nu era in prerogativele mele sa verific. Şi cu aviz ISU tot ardea. Cand vine necazul, vine, cu natura si destinul nu se pune nimeni, poti sa ai si mama avizului.Eu eram acuzat de abuz in serviciu la Colectiv, dar mi-am pus intrebari. Cum e posibil ca in 112 secunde sa se degaje o temperatura de peste 3200 de grade? Si aici e ceva. Nu poate sa fie un foc asa instantaneu. Nu e treaba mea, nu ma bag. Scolile nu au aviz ISU si functioneaza.Citeste si Raed Arafat, prima reacţie după incendiul devastator de la Ferma Dacilor: „Nu putem avea un inspector de prevenire la fiecare ușă în fiecare minut”Trebuie sa nu ne mai ascundem. Legiuitorul, daca e legiuitor, sa faca legi, nu sa ne ascundem. S-a pus batista pe tambal si legiuitorul nimic. Pai sa il demolez eu, dupa ce a construit, imi ia pana la calendele gresesti. Toata lumea e inteligenta, dar sa te duci la radacina raului si sa il tai de acolo, nu e nimeni in stare”

, a spus Piedone în emisiunea moderată de Victor Ciutacu.