Piedone, înainte de sentinţă: „Am spus tatăl nostru şi mi-am dat cu mir. Fiul meu va continua proiectele la primărie”

Cristian Popescu Piedone vrea ca fiul său, Vlad Popescu Piedone, în prezent deputat, să-i continue proiectele la primăria sectorului 5.

12 mai 2022, 14:40
Piedone, înainte de sentinţă: „Am spus tatăl nostru şi mi-am dat cu mir. Fiul meu va continua proiectele la primărie”

Dacă despre Cristian Popescu Piedone se știe cine este, ce a făcut, și mai nou ce-l așteaptă, despre fiul edilului sectorului 5 al Capitalei, Vlad Popescu se știau puține lucruri până recent. Intrat în Parlamentul României, de pe listele PSD pentru Camera Deputaților, Vlad Popescu este printre puținii deputați cu cele mai puține intervenții în plenul Parlamentului. Ales ca deputat pentru Circumscripția Suceava, tânărul de numai 30 de ani nu a avut în toți acești doi ani de mandat mai mult de două luări de cuvânt.

Sentinţă grea în dosarul Colectiv

Așa cum era normal, prima a fost la depunerea jurmântului, iar cea de a doua a fost în martie anul trecut, moment în care propunea câteva amendamente la un proiect de la modernizare a unor drumuri în localitățile bucovinene Pătrăuți și Frasin.

Conform CV-ului, pe deputatul Vlad Popescu îl recomandă poziția avută anterior, cea de antreprenor și cei „peste 10 ani experiență în administrarea și managementul afacerii.”

Fiul primarului Cristian Tudor Piedone a candidat în 2020, la funcția de deputat din partea PPU, dar ca afiliat la Grupului parlamentar al PSD. Conform aceleiași declarații Vlad Popescu este membru în trei comisii din Camera Deputaților, după cum urmează:

  • Membru în Comisia pentru tehnologia informaţiei şi comunicaţiilor,
    Membru in Comisia pentru industrii şi servicii,
    Membru in Grupurile de prietenie cu Parlamentele altor state: Republica Senegal, Republica Turcia, Republica Elenă.
    În prezent este președintele filialei PPU Suceava, după ce a deținut aceeași funcție, dar la nivelul Sectorului 5 al Capitalei. Este absolvent al Universității „Titu Maiorescu”, fiind licențiat în drept și cu diplomă de licență luată la finalul celor patru ani de studii, între anii 2008 și 2012.

După terminarea facultății a activat între 2016 și 2020 ca și consilier de vânzări în cadrul companiei Urban SA, și este încă activ, încă din 2010, în cadrul companiei GOD TRUST ENTERPRISES S.R.L., firmă ce activează în industria HoReCa. În rest, din punct de vedere al abilităților tânărul deputat Vlad Popescu scrie în CV-ul său că îl recomandă:  Capacitatea foarte bună de comunicare cu diverse părţi interesate (autorităţi de reglementare, autorităţi publice şi locale, părţi contractante, etc…)

Cristian Popescu Piedone, dezlănţuit înaintea sentinței în dosarul Colectiv: Pedeapsa mi-am trăit-o acum, în cei 7 ani de zile, nevinovat. Domne, nu sunt fată mare! 

‐ Capacitatea de comunicare deosebită, transmiţând informaţii simple şi complexe în mod coerent şi explicit (participări cu lucrări şi expuneri libere la un numar mare de conferinţe naţionale şi internaţionale)”, conform CV-ului publicat recent.

„Cel mai rău îmi pare că n-am fost atât de ordinar și de jigodie raportat la cei care sunt acum în viața publică.Vreau să răspund pentru ce fac, nu pentru ce nu am făcut. Astăzi, justiția își va spune cuvântul. Și Dumnezeu. Eu am încredere în Dumnezeu și dacă l-a luminat pe judecător… nu ca pe cel de la fond, care ce avea? scheleți în dulap, steluțe? Am spus tatăl nostru și mi-am dat cu mir. Eu pedeapsa mi-am primit-o în acești ani.

Aștept pronunțarea alături de familie. Prietenii sunt doar virtuali. Eu nu am prieteni, ei sunt doar pe interes.

Eu am obligativitatea morală de a lăsa continuitate la Primăria Sectorului 4, am delegat atribuțiile pentru că sunt responsabilități, trebuie continuitate. A fost zi de salarii, iar dacă nu delegam oamenii nu își primeau salariile. Nu am fugit de responsabilitate, este doar o chestiune de responsabilitate.

Dacă se va întâmpla…viceprimarul unu va prelua atribuțiile până la momentul în care va fi declarat mandatul nul și vor fi organizate alegeri”, a spus Cristian Popescu Piedone.