Piedone își continuă acțiunile în sectorul 5. Primarul a dispus igienizarea apartamentului unui bătrân cu probleme grave: ”Zici că e castelul lui Dracula!”

Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, a participat la o operațiune de igenizare a unui apartament de pe raza sectorului pe care îl administraeză. Apartamentul era într-o stare jalnică semânând cu o groapă de gunoi, iar mirosul degajat pe scară era insuportabil.

18 iul. 2023, 10:00
Piedone își continuă acțiunile în sectorul 5. Primarul a dispus igienizarea apartamentului unui bătrân cu probleme grave: ”Zici că e castelul lui Dracula!”

Apartamentul în care Piedone a ordonat igienizarea aparține unui bătrân fără venituri și cu grave probleme de sănătate. Bătrânul a fost luat în evidență de Direcția de Asistență Socială.

În urmă cu trei zile, un nou cămin în care au fost descoperite nereguli a fost găsit în București, în urma unui control făcut de primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone.

Controlul a avut loc sâmbătă, în Sectorul 5 al Capitalei. S-a descoperit că azilul nu avea nicio autorizație de funcționare și s-a luat decizia relocării tuturor seniorilor din cămin.

„Din păcate sus nu se poate respira. Nu are licență. Nici într-un WC public nu miroase așa. Nu ne iese matematica, hârtii nu sunt, acte nu sunt. Ei spun că sunt 24, noi am găsit mai puțini”, a spus Primarul PUSL al Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone.

Printre neregulile găsite se numără: mancarea ținută în oale pe jos, mizerie, lipsa avizelor din partea autorităților, lipsa documentelor din care să reiasă numărul de persoane cazate în centru.

Citește și: Doliu uriaș în Biserica Ortodoxă! Unul dintre cei mai iubiți preoți din România s-a stins la 100 de ani. A avut o relație specială cu Maria Lătăreţu

Diana Artene, prefectul Capitalei, a spus că 15 bătrâni vor fi duși la Spitalul Colțea.

„Nu am observat niciun fel de traume, mă refer la lovituri, dar rămâne de văzut. Îi vom duce la Spitalul Colțea pe 15 dintre ei. Ceilalți, cei care sunt pe picioarele lor, și care pot să fie duși într-o unitate de îngrijire îi vom duce, deocamdată, la Sfântul Luca. Au fost și câțiva aparținători care au venit și au luat bătrânii acasă. Nu puteți să vă dați seama cum miroase acolo. Am găsit doar două persoane care au grijă de 24 de bătrâni. Nu au carte de muncă. Una dintre dumnealor ne-a spus că este asistent medical, dar a recunoscut că nu are atestat. Mâncarea a fost adusă și a fost pusă pe jos”, a precizat prefectul Capitalei.

Citește și: Tragedie în familia unor afaceriști din Botoșani! Băiețelul lor, de doar 5 ani, a murit înecat în piscina hotelului, unde se aflau în vacanță