Piedone nu se lasă. Continuă CONTROALELE în Sectorul 4. Ce a mai descoperit

În după amiaza zilei de joi, Primarul Cristian Popescu - Piedone, însoțit de inspectori din cadrul Poliției Locale Sector 4, a continuat să verifice modul în care își desfășoară activitatea agenții economici din Sectorul 4.

30 ian. 2015, 07:41
Piedone nu se lasă. Continuă CONTROALELE în Sectorul 4. Ce a mai descoperit

Și în cea de-a patra zi de când a dispus ca aceste acțiuni să se desfășoare simultan, în mai multe zone ale Sectorului, pe lângă unități de alimentație publică regăsite în cartiere, între blocuri, au continuat să fie monitorizați marii retaileri.

Deși, cu sprijinul Mass Media, au fost popularizate în rândul cetățenilor toate demersurile întreprinse de Edilul Sectorului 4 în sprijinul protejării sănătății consumatorilor, totuși, se pare că există și agenți economici care nu s-au grăbit să intre în legalitate, socotind că echipele de inspectori nu le vor călca pragul.

CITEŞTE ŞI Mai SCÂRBOS de atât nu există. Cum se găteşte mâncarea în supermarket-urile din Bucureşti VIDEO

Din nefericire pentru ei, acest lucru nu s-a întâmplat însă, fiind descoperite o serie de abateri de la practicarea unui comerț civilizat, în măsura în care nu erau afișate prețurile produselor, unele dintre acestea neavând inscripționate nici termenele de valabilitate.

În consecință, Primarul Sectorului 4 a dispus aplicarea unor sancțiuni în cuantum de 40.000 de lei, cât și retragerea spre neutralizare a unor produse neconforme standardelor de siguranță alimentară.

Consider că oricine avea urechi să audă, a auzit. După ceea ce am constatat în cadrul verificărilor efectuate anterior, în special că au beneficiat de mediatizare și semnalul de alarmă a fost tras, toate societățile cu profil de alimentație publică își puteau remedia de urgență orice tip de problemă, astfel încât să poată să se alinieze standardelor impuse de legislația în vigoare. Iată că unii nu au făcut-o, ceea ce le-a atras, pe lângă amenzile de rigoare, și o pată pe imaginea lor de supermarketuri cu renume. Fie că ești un magazin de cartier sau mare retailer, nu poți să dovedești inconștiență și să te joci, efectiv, cu sănătatea oamenilor. Tocmai de aceea, alături de colegii mei, voi rămâne la fel de atent, dar și de exigent în ceea ce privește standardul de civilizație pe care unii comercianți pretind că îl au, însă, le lipsește cu desăvârșire„, a declarat Cristian Popescu Piedone.

CITEŞTE ŞI Piedone continuă CONTROALELE în supermarket-uri. Amenzi de 180.000 de lei în 2 ore FOTO


loading...