Piedone, după ce a semnat „ca primarul” la Colectiv: „Ca atribuţii cred că îmi voi păstra doar casa de căsătorii. Restul voi delega toate competenţele mele către minunaţii, bravii mei viceprimari, să simtă şi ei responsabilitatea semnăturii!”

Cristian Popescu Piedone şi-a reluat marţi mandatul de primar, după ce a fost eliberat din închisoare, el declarând că în Primăria Sectorului 5 nu se va mai face politică, decât politica cetăţeanului.

27 iun. 2023, 19:07
Piedone, după ce a semnat „ca primarul” la Colectiv: „Ca atribuţii cred că îmi voi păstra doar casa de căsătorii. Restul voi delega toate competenţele mele către minunaţii, bravii mei viceprimari, să simtă şi ei responsabilitatea semnăturii!”

Cristian Popescu Piedone a revenit  la Primăria Sectorului 5 în calitate de primar. „M-am întors. Am fost la odihnă, am fost la o pensiune. M-am odihnit, nu am dormit în viața mea atât, în afară de munca pe care trebuia să o prestez, aveam nevoie și noi de evidențieri, o permisie, la sfântul așteaptă (…) la orice abatere erai sancționat. M-am odihnit, mi-am pus gândurile în ordine, nu am renunțat însă la luptă”, a declarat Cristian Popescu Piedone, marți.

La ultima mea acțiune în fața Înaltei Curți de Casație și Justiție am spus că «mai sus decât dumneavoastră nu există decât Dumnezeu. Credeți, sau nu, dumneavoastră ne puneți să jurăm pe Biblie, dumneavoastră jurați pe Biblie la depunerea jurământului (…) unii cred și unii ne facem că noi credem în Dumnezeu». Le-am explicat Înaltei Curți că nu doresc nimic decât dreptate. Dreptatea, dacă nu o făceau ei, nu mai avea cum să o facă nimeni”, a mai declarat Piedone.

Nu am stat degeaba zilele acestea, bineînţeles că nu m-am abţinut şi am trecut prin sector. Vom ţine foarte mult legătura, uşile noastre sunt deschise pentru toată lumea. În Primăria Sectorului 5 nu se va mai face politică, decât politica cetăţeanului. Noi lucrăm pentru cetăţeni şi pentru români”, a spus marţi Piedone.

El a transmis un mesaj şi pentru partide. ”Formaţiunile politice care probabil astăzi s-au deranjat şi mai în trecut, de răul sau bucuria altului, doar ce am venit şi nu au realizat nimic.  Mă apuc de muncă, chiar de astăzi”, a spus primarul.

Întrebat care vor fi primele măsuri, Piedone a spus că va face o conferinţă de presă zilele următoare. „Ca atribuţii cred că îmi voi păstra doar casa de căsătorii, să căsătoresc mulţi tineri, să mă încarc cu energia lor, că am nevoie, şi curăţenia. Restul voi delega toate competenţele mele către minunaţii, bravii mei viceprimari, să simtă şi ei responsabilitatea semnăturii. Eu îi vor coordona. Acolo unde vor deraia, voi interveni eu. Nu se va semna nimic dacă eu nu voi şti. Sunt primar, sunt ales şi vreau să demonstrez oamenilor că nu i-am dezamăgit”, precizează Popescu Piedone.
Fostul primar al Sectorului 4 Cristian Popescu Piedone a fost achitat de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie după ce fusese condamnat la patru ani de închisoare în dosarul Colectiv, magistraţii admiţând recursul în casaţie, iar fostul edil urmează să fie pus în libertate.

Citeşte şi: Sancțiuni mai dure pentru parlamentarii care fac scandal în Parlament. Diana Șoșoacă amenință: „Vreau să vă spun un singur lucru!”

Faptele care i s-au imputat au avut loc în perioada în care era primar al Sectorului 4. Prefectura Capitalei a anunţat că Cristian Popescu Piedone îşi va putea relua funcţia de primar al Sectorului 5, câştigată în 2020.

Prefectura Capitalei a anunţat că fostul primar al Sectorului 5 Cristian Popescu Piedone are dreptul să îşi reia mandatul, fără nicio restricţie legală. Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone a declarat miercuri, la ieşirea din penitenciar, după ce a fost achitat în dosarul Colectiv, că îşi va relua funcţia de primar şi că nu va cere despăgubiri de la statul român.

„Există o speranţă în România pentru dreptate”, a mai afirmat Piedone.

Citeşte şi: Victor Ciutacu: „Sper că tefeliștilor nu le e frică de CNA, de CNCD, de Tolontan și de colhozul zgomotos și petiționar format din cele 2000 de ONG-uri”