Piedone taie și spânzură. A demis pe loc șefa unui centru pentru minori, după ce o adolescentă de 15 ani a rămas gravidă

Cristian Popescu Piedone a efectuat personal verificări la un centru pentru minori aflat în subordinea Primăriei Sectorului 5. Ajuns la fața locului primarul a descoperit o minoră de doar 15 ani gravidă. Acesta a hotărât demiterea administratorului de la centru respectiv.

15 iul. 2023, 10:17
Piedone taie și spânzură. A demis pe loc șefa unui centru pentru minori, după ce o adolescentă de 15 ani a rămas gravidă
Piedone taie și spânzură. A demis pe loc șefa unui centru pentru minori, după ce o adolescentă de 15 ani a rămas gravidă

Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, a luat decizia de a demite conducătorul unui centru pentru minori în urma descoperirii unei situații în care o fată de doar 15 ani era însărcinată. În această vineri, primarul a efectuat o vizită la Centrul de primire în regim de urgență „Cireșarii II”, care se află sub autoritatea primăriei. Edilul a cerut și rezilierea contractului cu societatea care se presupunea că asigura paza în centrul de minori.

Citește și: Piedone se bucură de dulcea libertate. Lux, dans și opulență în cluburile din Mamaia. Cum a celebrat edilul ziua ginerelui său

Redăm mai jos o parte din conversația care a avut loc între Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, și administratora centrului:

Piedone: „Ce faci păpușă, tu ești aici în centru? Și ești gravidă? E gravidă? Câți ani are?”

Administratorul centrului: „15.”

Piedone: „Păi și cum a rămas gravidă?”

Administratorul centrului: „Păi ea părăsește fără permisiune centrul frecvent.”

Piedone: „Cum adică părăsește fără permisiune? Cine este șeful centrului?”

Administratorul centrului: „Eu.”

Piedone: „Ați fost șeful centrului. Încheierea contractului doamnei. Cum adică să părăsească centrul și vine gravidă înapoi? Pentru ce răspundem de ei? Să rămână gravide la 15 ani?”

Minoră gravidă: „Dar e treaba ta domnule ce fac eu?”

Piedone: „Păi e treaba mea dacă stai în casa asta a statului. E treaba mea domnișoară. Nu a mea, a instituției respective. Cum adică părăsește centrul? Ori avem grijă de copii, ori le dăm drumul pe stradă? Încetarea contractului de muncă, numirea unui nou administrator. Doamnă puteți să vă îmbrăcați să plecați acasă. În clipa asta vă duceți la viceprimarul de resort. Vă mulțumesc pentru colaborare. Transferați, până angajăm, un om responsabil. Aveți societate de pază aici? Vreau o întâlnire cu ei, reziliați contractul și acolo. Cum intră cineva, care iese, cum iese? Ce facem, hotel, bordel aici? Cu minori? Păi suntem nebuni?”

@florentinturcu #❤️piedone❤️ #piedone❤️ #❤️piedone #romaniinuk #salvațiromânica #salvatiromanica #diaspora #romania #bucharest #fermaturcu #mancarenugluma #bucatarnecalificat ♬ sunet original – Florentin Turcu

Cristian Popescu Piedone a făcut o postare pe pagina sa de Facebook în care a explicat toată situația și prin care asigura cetățenii că vor fi efectuate verificări în Sectorul 5 al Capitalei, pentru ca astfel de situații să fie remediate. Acesta a demis pe loc șeful centrului de minori și vizează angajarea unei persoane responsabile. De asemenea, Piedone dorește și rezilierea contractului cu societatea de pază cu care colabora centrul respectiv.

„O copilă de 15 ani însărcinată = un șef demis. Sunt furios pe funcționarii care nu-și fac treaba! La Centrul de primire în regim de urgență “Cireșarii II”, loc unde NOI, PRIMĂRIA, ne angajăm să îngrijim, să protejăm, să educăm minori care au mare nevoie de NOI… am găsit O COPILĂ  DE 15 ANI… ÎNSĂRCINATĂ. Da, da… ÎNSĂRCINATĂ!!! Consider că această fetiță care va deveni mamă în curând… trebuia protejată, educată! CONSIDER că minora însărcinată trebuia să fie deja transferată într-un CENTRU MATERNAL. Tu, șef al centrului acesta, de ce ții copila însărcinată sub același acoperiș cu minori de câțiva ani? Ca exemplu de normalitate? Vrei sa le arați că este bine să naști un copil la 15 ani???

GREȘIT, în opinia mea! Din această cauză, AM DEMIS, pe loc, șeful acestui centru pentru minori! Și voi continua verificările în toate locațiile aflate în subordinea DGASPC Sector 5. Este drept că legea în vigoare nu prea protejează copiii din centrele statului. Le permite să plece când vor, le permite să revină când vor… Neînsoțiți, nesupravegheați!

Și nu este bine, nu este corect! Pentru că dacă pățesc ceva, dacă fac vreo prostie mare în afara centrului… legea dă vina pe NOI, PRIMĂRIA. M-a dezgustat și peisajul întâlnit într-un centru particular de îngrijire persoane vârstnice, de pe Pieptănari! L-am vizitat datorită unui cetățean care mi-a reclamat că administrația respectivului centru are prea puțin personal în raport cu numarul mare de bunici pe care-i are în grijă. Și… bine am făcut!

Reclamația… s-a dovedit corectă! Am constatat că personalul era, într-adevăr, insuficient! Vreo 7-8 angajați, cu tot cu bucătar, pentru… 53 de bunici. În plus, am aflat că doar DOI angajați supraveghează bunicii pe timpul nopții. Mi s-a transmis că personalul este ajutat de voluntari! Asta este bine, tot respectul meu pentru cetățenii care fac voluntariat! Dar… voluntarii ajung când au timp și… nu stau noaptea, din cât ma pricep!

Nu mi-a plăcut nici mirosul de urină care persistă în incinta! Nu mi-a plăcut nici aglomerația de bagaje și alte produse din unele camere! N-am dreptul să iau nicio măsura! Am însă dreptul să constat și să sesizez instituțiile abilitate! Am sesizat Prefectura Capitalei! Continuăm munca, în stilul Piedone! Continuăm să facem imposibilul… posibil!”, a scris primarul Piedone pe Facebook.

Citește și: Piedone reacţionează în cazul „azilelor groazei”: „Ca şi în cazul Colectiv, acţionăm la cald şi impulsiv”