Piercing extrem – nonconformism sau automutilare? GALERIE FOTO

Piercing-ul este o formă de artă sau o cale de mutilare? Ca să îţi transformi corpul într-un suport de metale ai nevoie de nonconformism sau de o doză de nebunie? Oricum ar fi, pentru unii piercingul reprezintă un stil de viaţă, indiferent de reacţiile celor din jur.

10 dec. 2011, 14:51

În unele culturi, body piercing-ul este tradiţie, dar pentru alţii reprezintă un mod de a ieşi în evidenţă, de a se detaşa de „turmă”, o modalitate de exprimare. Motivele pentru care unii îşi înţeapă corpurile din cap până în picioare, sunt dintre cele mai variate: valoarea estetică,  obţinerea de plăcere sexuală, respectarea tradiţiilor sau revolta faţă de acestea.

Piercing-urile, fie ele permanente sau temporare, simple sau duse la extrem, reprezintă cu siguranţă subiect de controverse.

RTV.NET vă prezintă o GALERIE FOTO cu unele dintre cele mai şocante piercing-uri văzute vreodată.

În Thailanda, în fiecare an la sfârşitul lunii septembrie şi începutul lunii octombrie are loc un neobişnuit festival al vegetarienilor. Serbările durează nouă zile, iar în onoarea Celor Nouă Zei Împăraţi, despre care se spune că le dau sănătate şi linişte mentală, participanţii trebuie să respecte multe reguli, printre care un obicei în egală măsură spectaculos şi terifiant: ei îşi înfig diverse obiecte în faţă, de la cuţite şi săbii, până la umbrele sau unelte metalice. Fiecare picătură de sânge şi fiecare cicatrice este considerată o ofrandă adusă zeilor şi o cale de purificare a sufletului. Iată câteva imagini: