Pierdere imensă pentru IPS Teodosie. „Dumnezeu să-l odihnească în pace! Marţi voi avea înmormântarea!”

IPS Teodosie, Arhiepisccopul Tomisului, este în doliu după ce duhovnicul său, Protoschimonahul Iacob Bârsan, ctitorul Schitului "Sfântul Ioan Iacob Hozevitul", a trecut la Domnul, la vârsta de 72 de ani.

29 mai 2023, 12:14
Pierdere imensă pentru IPS Teodosie. „Dumnezeu să-l odihnească în pace! Marţi voi avea înmormântarea!”
Pierdere imensă pentru IPS Teodosie. "Dumnezeu să-l odihnească în pace! Marţi voi avea înmormântarea!"

Pierdere imensă pentru IPS Teodosie. Arhiepiscopul Tomisului va sluji marți, 30 mai, Sfânta Liturghie la Schitul „Sfântul Ioan Iacob Hozevitul” din Mestecăniș, Suceava, urmată de slujba înmormântării a părintelui protoschimonah. „Marți voi avea înmormântarea duhovnicului meu, pe care l-am spovedit și eu la cererea lui! Ieroschimonahul Iacob… un mare trăitor care a făcut o ctitorie deosebită! Călugăr de Putna, care a și peregrinat, a fost și în Ierusalim! Dumnezeu să-l odihnească în pace!”, a spus IPS Teodosie.

Citeşte şi: Care este adevăratul nume al lui IPS Teodosie. Ce legătură a avut cu Securitatea înainte de 1989

Protoschimonahul Iacob Bârsan a fost îndrumat duhovnicește de Părintele Ioanichie Pârâială, ucenic al Sfântului Ioan Iacob Hozevitul. De asemenea, Părintele Iacob a slujit mai mulți ani în Mănăstirea „Sfântul Gheorghe Hozevitul” din Israel, alături de părintele Ioanichie Pârâială.

Citeşte şi: IPS Teodosie ține pasul cu tehnologia. Arhiepiscopia Tomisului are cont și pe Instagram: ”Tehnica aceasta de Dumnezeu este lăsată”

Conform datelor oficiale, IPS Teodosie s-a născut pe 12 decembrie 1955, iar la naștere a fost numit de părinții săi Macedon. Abia mai târziu s-a aflat faptul că nici numele de familie nu era Petrescu, așa cum s-a știut, ci Porcu. Ulterior, a renunțat la acest nume și așa a devenit cunoscut sub numele de Teodosie, pe care l-a primit pe 10 decembrie 1990.