Pierderi uriaşe pe piaţa criptomonedelor: 100 miliarde de dolari în 24 de ore

Bitcoin a scăzut cu peste 6%, în timp ce ether a pierdut aproape 9%, iar ripple a scăzut cu aproape 10%, în doar 24 de ore, potrivit datelor CoinDesk.

20 iul. 2021, 14:51
Pierderi uriaşe pe piaţa criptomonedelor: 100 miliarde de dolari în 24 de ore

Pierderi uriaşe pe piaţa criptomonedelor. Prăbuşirea monedei virtuale a venit pe fondul vânzării accelerate a acţiunilor pe pieţele financiare. Luni, 19 iulie, indicele Dow Jones a avut cea mai slabă zi din octombrie 2020.

Pierderi uriaşe pe piaţa criptomonedelor

”Sunt îngrijorări cu privire la calitatea și puterea de revenire economică la nivel global(…) Activele cu risc mai ridicat au devenit mai slabe”, a spus Annabele Huange, partener în cadrul firmei Amber Group, pentru CNBC.com.

La mijlocul lunii aprilie, Bitcoinul a atins un maxim istoric de aproape 65.000 de dolari, în prezent valoarea lui scăzând cu peste 50%. China a dat o lovitură puternică pieţei de criptomonede, după ce autoritățile au impus mai multe restricții legate de tranzacționarea și minarea monedei virtuale.

Citeste si Inventatorul Dogecoin critică industria crypto: „Mobilizează o reţea de conexiuni dubioase de business”

Elon Musk a provocat prăbușirea pieţei criptomonedelor. Ce mesaj a scris pe Twitter

La mijlocul lunii mai, Elon Musk a provocat prăbușirea pieţei criptomonedelor printr-un simplu twitt. CEO-ul Tesla a postat pe Twitter un mesaj în care transmite că compania nu va mai accepta plata în Bitcoin., relatează CNBC. Prețul monedei Bitcoin a scăzut cu aproximativ 5% în primele minute de la anunț.

Tesla a suspendat achiziționarea de automobile cu plata prin moneda Bitcoin. Suntem îngrijorați în privința utilizării crescute a combustibililor fosili pentru mineritul de Bitcoin, în special a cărbunelui, care are cele mai multe emisii dintre toți combustibilii.

Criptomonedele sunt o bună idee din multe puncte de vedere și considerăm că au un viitor promițător, însă nu cu orice costuri și, mai ales, cu efecte asupra mediului înconjurător.

Tesla nu va vinde niciun Bitcoin. Intenționăm să folosim moneda pentru tranzacții odată ce mineritul va utiliza o energie sustenabilă. De asemenea, luăm în considerare alte criptomonede care utilizează mai puțin de 1% din energia folosită de Bitcoin”, este mesajul postat pe pagina de Twitter a lui Elon Musk.

Citeste si Elon Musk locuieşte mai modest decât un român cu venituri medii. Casa lui costă doar 50.000 de dolari


loading...
Partenerii noștri