Pierre Moscovici: Franţa nu va ratifica pactul fiscal al UE fără amendamente de creştere economică

Publicat: Joi, 17 Mai 2012 19:06 // Actualizat: Joi, 17 Mai 2012 19:06 // Sursa: RTV.net

Franţa nu va ratifica Pactul european de disciplină fiscală în forma actuală şi cere amendamente care să introducă "angajamente ambiţioase" pentru susţinerea creşterii economice, a declarat joi noul ministru francez al Finanţelor, Pierre Moscovici.

"Am spus că tratatul nu va fi ratificat în forma actuală. Suntem hotărâţi în această privinţă", a declarat noul ministru de Finanţe francez, Pierre Moscovici, pentru postul BFM TV.

Noul Executiv de la Paris susţine disciplina fiscală, dar nu în orice condiţii şi cere o strategie puternică pentru susţinerea creşterii economice în Europa, a spus Moscovici.

Renegocierea tratatului fiscal al UE, semnat în martie de 25 de state membre şi susţinut de fostul preşedinte francez Nicolas Sarkozy şi de cancelarul german Angela Merkel, a fost una dintre temele principale ale campaniei lui Hollande.

Noul preşedinte a discutat chestiunea cu Angela Merkel "la câteva ore după ceremonia de învestire", care a avut loc marţi, a afirmat Moscovici.

"Pactul trebuie amendat cu angajamente privind creşterea economică, iar când spun asta mă refer la o strategie ambiţioasă de creştere. Suntem cu toţii foarte pro-europeni. Francois Hollande este foarte european, premierul Jean-Marc Ayrault este foarte european, eu sunt foarte european, şi spunem că trebuie să împingem Europa pe o nouă direcţie, fără a ne dezice de responsabilitatea bugetară. Pentru noi, disciplina fiscală şi creşterea economică nu sunt în opoziţie", a declarat Moscovici.

Ministrul de Finanţe a ţinut să precizeze că Merkel şi Hollande au discutat mai multe variante privind promovarea creşterii economice, inclusiv creşterea gradului de utilizare a fondurilor structurale UE şi a finanţării de la Banca Europeană pentru Investiţii, şi folosirea de aşa-numite "obligaţiuni de proiect", prin care UE ar împrumuta bani pentru finanţarea proiectelor care susţin creşterea economică.

loading...
1 Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
17 mai 19:21
...ambiţioase" pentru susţinerea creşterii economice, a declarat joi noul ministru francez al Finanţelor, Pierre Moscovici. Citește mai departe… ...
1
EUR
4.8582
RON
21 Sep
noapte 12 °
zi 27 °
Ultimele joburi adaugate
24 H