Piesa vestimentară de mii de euro în care a fost executată Elena Ceaușescu. Avea pe ea un palton care costa cât o mașină

Elena Ceaușescu a fost una dintre cele mai puternice femei din România, îmbrăcând adesea piese vestimentare de la cele mai cunoscute case de modă din lume.

26 dec. 2022, 18:51

Elena Ceaușescu nu își pregătea niciodată singură ținutele. De fiecare dată când apărea în public, o echipă formată din consilieri de modă și experți în fashion avea grijă ca soția dictatorului Ceaușescu să arate impecabil.

După căsătoria cu Nicolae Ceaușescu, viața Elenei s-a schimbat radical. Pe lângă trecutul pe care l-a lăsat în spate, Elena Ceaușescu a lăsat în urmă și ținutele modeste. Pentru că dorea să lase impresia că face parte din „lumea bună”, aceasta purta ținute create de cei mai mari designeri de pe Mapamond.

„De look-ul Elenei Ceaușescu se ocupa Piți Vasiliu, care pe timpuri a avut una dintre cele mai faimoase case de modă din București, în perioada în care Bucureștiul era comparat cu Micul Paris. Deși purta haine de lux, Elena nu prea știa să le poarte.

Citește și: FOTO: Cea mai exotică mașină de la Dacia, creată la ordinul lui Nicolae Ceaușescu. Doar două modele mai arată scoase ca din țiplă

De coafat se coafa de cele mai multe ori la cele mai mare salon din Paris. Era preocupată de modă și nimeni nu avea voie să arate mai bine decât ea”, a declarat regretata creatoare de modă, Zina Dumitrescu, în urmă cu mult timp.

Elena Ceaușescu a murit într-un palton Yves Saint Laurent

În urmă cu 33 de ani, soții Ceaușescu au fost executați în ziua de Crăciun. Soția dictatorului purta în ziua de 25 decembrie 1989 un palton Yves Saint Laurent, care la acea vreme costa cât o Dacie. Articolul vestimentar costa 70.000 de lei, potrivit shtiu.ro.

„Elena Ceaușescu avea un stil decent. La întâlnirile oficiale avea întotdeauna o ținută potrivită. Se îmbrăca de la casele de modă mari ale lumii, iar ținutele alese nu erau potrivite doar cu evenimentul respectiv, ci și cu înfățișarea ei.

Citește și: Detalii picante din viața amoroasă a cuplului Ceaușescu: de la „aventurile specifice mediului carceral” la relații intime cu gardianul la ușă

Niciodată nu a avut ținute provocatoare sau ieșite din context, dimpotrivă, a adoptat un stil moderat, chiar dacă purta creații semnate de mari designeri ai lumii.

Avea în dulap creații Dior, Hermès, purtate la vremea aceea doar de o anumită parte a nomenclaturii. haina cu care a fost arestată era o creație Yves Saint Laurent”, a povestit designerul Flora Năstase.

În ziua de 22 decembrie 1989 a fost constituit Tribinalul Militar Excepțional, printr-un decret al CFSN semnat de Ion Iliescu. Trei zile mai târziu, soții Ceaușescu au fost judecați de acest tribunal, condamnați la moarte și executați la câteva minute de la sentință.