Pieţele din Wuhan s-au redeschis. Chinezii continuă vânzarea animalelor vii, însă au renunţat la păsări şi mamifere terestre

Piețele din Wuhan s-au redeschis, în ciuda reputației proaste pe care și-au atras-o, la patru luni după apariția coronavirusului în orașul din centrul Chinei, conform AFP.

RomaniaTV.net
16 apr. 2020, 19:02
Pieţele din Wuhan s-au redeschis. Chinezii continuă vânzarea animalelor vii, însă au renunţat la păsări şi mamifere terestre

Pandemia de coronavirus, care a ucis peste 125.000 de persoane din întreaga lume, pare controlată în China, după plasarea în carantină a orașului Wuhan și a celor 11 milioane de locuitori ai săi, între 23 ianuarie și 8 aprilie.

Citește și: Un medic din Wuhan RUPE TĂCEREA. Detalii SECRETE despre primii pacienţi care s-au îmbolnăvit de CORONAVIRUS

Conform experților, coronavirusul a apărut la sfârșitul anului 2019 într-o piață din orașul Wuhan, unde erau vândute animale exotive vii.  Astfel, virusul de origine animală ar fi putut suferi mutații devenind transmisibil la om.

Această piață, numită Huanan, a fost închisă pe 1 ianuarie. Acum, la o săptămână de la renunțarea măsurii de carantină, numeroase panouri reamintesc interdicția de a vinde animale sălbatice și păsări vii în piatța Baishazhou, una dintre cele mai mari din Wuhan.

Afacerile merg prost pentru comercianți. Doamna Yang vinde mirodenii și susține că nu a văzut niciodată atât de puțină lume.

„Suntem blestemați în acest an, nu e nicio îndoială. Nu am văzut niciodată atât de puțină lume” , susține aceasta.

Femeia spune că încasările i-au scăzut cu o treime în raport cu epoca dinaintea carantinei și îi critică pe cei care spun că aceste piețe deschise sunt un focar de boli. 

În trei piețe ale orașului, o echipă AFP a observat în continuare animale vii de vânzare: țestoase, broaște, pești sau crustacee, dar nu păsări sau mamifere terestre.