Pilonul II de pensii: peste 2,1 milioane de români au strâns în conturile personale peste 10.000 de lei în peste 11 ani

Publicat: Miercuri, 22 Ianuarie 2020 14:30 // Actualizat: Miercuri, 22 Ianuarie 2020 14:30 // Sursa: romaniatv.net

Peste 2,1 milioane de români participanți la Pilonul II de pensii private dețin în acest moment peste 10.000 de lei în conturile personale din fondurile de pensii. De asemenea, peste 850.000 de români au depășit pragul de 20.000 de lei, a anunțat miercuri APAPR. Totodată, Pilonul II a făcut plăţi de 100 de milioane de euro către 70.000 de participanţi care deja s-au pensionat, conform lui Radu Crăciun, preşedinte al Asociaţiei Pensiilor Administrate Privat (APAPR), citat de Economica.net.

Datele prezentate de APAPR arată că în 2019 randamentul investițional mediu al fondurilor de Pilon II a atins un nivel record pentru ultimii 9 ani, de 11,8%. Media anualizată pe toată perioada de funcționare de aproape 12 ani a Pilonului II a ajuns la 8,35%, câștigul net generat de fonduri exclusiv în beneficiul participanților fiind de 2,6 miliarde de euro dintre cele 13,5 miliarde aflate în prezent în administrare.

"Fondurile de pensii private de Pilon II au înregistrat în 2019 cele mai bune performanțe investiționale din ultimii 9 ani, iar rezultatele cumulate pe toată perioada de funcționare arată că acestea chiar sunt o soluție de protecție a populației împotriva sărăciei. Pilonul II în România a funcționat în primul rând în beneficiul participanților, în pofida climatului legislativ instabil, producând randamente foarte bune în condiții de risc redus și cu costuri de funcționare extrem de competitive. Coroborând datele sondajului ISRA și informațiile statistice ale ASF și APAPR, reiese faptul că Pilonul II de pensii private obligatorii este singura sursă de acumulare financiară pentru vasta majoritate a populației țării. Acest lucru face din menținerea și consolidarea Pilonului II un obiectiv strategic care ar trebui îmbrățișat de orice administrație politică, pentru că oamenii încep să înțeleagăbeneficiile aduse de Pilonul II", a declarat Radu Crăciun, președintele APAPR.

loading...
1 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
pensii Pilonul 1 de pensii pilonul 2 pilonul 2 de pensii Pilonul II de pensii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
24 ian 11:16
Răspunde | Votează email 0 email
Cojocaru Vasile Cristian
Banii pt. pilonul 2 de pensii sa nu se mai duca in afara Romaniei ci sa se creeze un alt cont - al pilonului 2 de pensii - la Casa Nationala de Pensii , din care banii sa fie luati doar cand se iese la pensie. Acest plion2 - administrat de Casa Nationala de Pensii - sa aiba exact acelasi regim de functionare ca actualul pilon 2 care este administrat privat de straini. Mai bine platesc taxe statului roman decat strainilor.
1
EUR
4.8026
RON
24 Feb
noapte 5 °
zi 14 °
Ultimele joburi adaugate
24 H