Pilot resuscitat pe aeroportul Otopeni VIDEO

Pilotul unei aeronave Tarom a intrat în stop cardio-respirator. Medicii, care s-au deplasat de urgență pe aeroportul Otopeni, încearcă să-l resusciteze.

04 aug. 2021, 16:34
Pilot resuscitat pe aeroportul Otopeni VIDEO

Pilotul unei aeronave Tarom, care circula pe ruta Amsterdam-București, a suferit un stop cardio-respirator pe Aeroportul Otopeni, iar medicii de la Spitalul de Urgență Floreasca, ajunși la fața locului se luptă din răsputeri să-l resusciteze.

Cursa aeriană a sosit în siguranță pe Aeroportul Otopeni, la ora 15.30 și toți pasagerii au fost debarcați fără probleme.

Potrivit surselor, pilotul a intrat în stop cardio-respirator după efectuarea manevrelor de aterizare, ceea ce a permis sosirea aeronavei în condiții normale.

În momentul în care se pregătea de aterizare aeronava condusă de pilotul i-a spus comandantului că se simte rău, iar acesta a preluat controlul aeronavei.

Comandantul a transmis semnalul MayDay către turnul de control și a solicitat prezența medicilor la aterizare.

Aeronava a aterizat la ora programată și niciun pasager nu a știut despre acest incident.

Copilotul a fost preluat de o echipă medicală sosită la fața locului de la Spitalul Floreasca. El este conștient și este evaluat în continuare de către medici.

Potrivit ISU București – Ilfov, pilotul are în jur de 56 de ani și este în stare bună, medicii urmând să decidă dacă trebuie transportat la spital. Cel mai probabil el a suferit o lipotimie.

Potrivit unor surse medicale, copilotul este conștient și cooperant.

Un pilot s-a răsturnat cu maşina şi a intrat în zidul unei case

Accident la raliul de la Sinaia. Un pilot s-a răsturnat şi a ajuns cu maşina în zidul unei case.

Incidentul s-a petrecut la cea de-a treia probă a raliului. Un pilot nu a adaptat viteza într-o curbă şi s-a răsturnat cu maşina, după care s-a oprit în zidul unei case.

Reamintim că timp de două zile, Sinaia găzduiește cea de-a 5 etapă a Campionatului Național de Viteză în Coastă, Trofeul Sinaia, ediția a XII-a. Astel, în perioada 24 – 25 iulie, cei mai buni piloţi se vor întrece pe singurul traseu 100% urban din competiție.

Organizatorii au anunțat că la start s-au înscris 64 de piloți împărțiți în 13 grupe, care vor concura pentru a aduna puncte în Campionatul Național.

Pe durata desfășurării competiției, vor exista restricții de circulație, atât auto, cât și pentru pietoni.

„Pentru ocolirea zonelor blocate traficului, puteți consulta hărțile rutelor alternative afișate în oraș. De asemenea, autobuzele de transport în comun nu vor mai urca în cartierul Furnica, iar noul program și noile stații vor fi de asemenea afișate”, au mai anunțat organizatorii.

Traseul de competiție cuprinde străzile: Eroilor, Mănăstirii, Furnica, Calea Codrului, Drum Nou Cota 1400 (între Restaurant Taverna Sârbului – Restaurant Schiori) și va fi închis circulației rutiere în zilele de: sâmbătă 24 iulie 2021 în intervalul orar 05.00 – 20.00 și duminică, 25 iulie, în intervalul orar 05.00 – 19.00, potrivit observatornews.ro.