Pilotul avionului MiG 21 LanceR prăbuşit în Constanţa, transferat la un centrul de asistenţă medicală

Pilotul avionului MiG 21 LanceR prăbuşit, în 12 iunie, în judeţul Constanţa, internat la Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central, a fost transferat în Centrul de asistenţă medicală multidisciplinară pentru militarii răniţi în teatrele de operaţii, unde continuă tratamentul şi procesul de recuperare neuro-motorie şi kinetoterapie, a anunţat, joi, conducerea Spitalului Militar.

22 iun. 2017, 14:24
Pilotul avionului MiG 21 LanceR prăbuşit în Constanţa, transferat la un centrul de asistenţă medicală

Potrivit reprezentanţilor Spitalului Militar „Dr. Carol Davila”, locotenent-comandorul Adrian Stancu, pilotul rănit în urma incidentului care a avut loc în data de 12 iunie în zona localităţii Nazarcea, judeţul Constanţa,în timpul executării manevrelor de aterizare, fost transferat, la o sptămână de la accident, adică în 19 iulie, în Centrul de asistenţă medicală multidisciplinară pentru militarii răniţi în teatrele de operaţii, aparţinând Spitalului Militar, pentru continuarea tratamentului şi a procesului de recuperare neuro-motorie şi kinetoterapie.

Pacientul este evaluat zilnic din punct de vedere neurochirurgical şi neurologic şi continuă tratamentul pentru profilaxia durerii şi a ulcerului de stres, corticoterapie şi antibioterapie, mai spun reprezentanţii unităţii medicale.

Conform acestora, pilotul face zilnic progrese semnificative în recuperare şi beneficiază de consiliere psihologică.

MiG 21 Lancer prăbuşit la Constanţa. Pilotul s-a catapultat. Procurorii militari au deschis un dosar penal FOTO 

Locotenent-comandorul Adrian Stancu, pilot pe o aeronavă MiG 21 LanceR a Forţelor Aeriene Române, s-a catapultat, în 12 iunie, în apropiere de aeroportul Mihail Kogălniceanu, în zona localităţii Nazarcea, judeţul Constanţa, în timpul executării manevrelor de aterizare. El a fost recuperat, i s-a acordat primul ajutor la faţa locului şi a fost transportat cu un elicopter SMURD la Spitalul Judeţean Constanţa, de unde a fost transferat la Spitalul Militar Central.

Aeronava, care se afla în dotarea Bazei 86 Aeriană „Locotenent aviator Gheorghe Mociorniţă” din Feteşti, decolase de pe baza aeriană din Mihail Kogălniceanu pentru a executa o misiune de antrenament în cadrul exerciţiului „Thracian Eagle 2017”, care se desfăşoară împreună cu forţele aeriene bulgare.