Pilotul militar care s-a catapultat nu-şi poate mişca picioarele. Medicii au vorbit despre starea lui de sănătate

Un MIG s-a prăbuşit la 8 kilometri de aeroportul Mihail Kogălniceanu. Pilotul a reuşit să se catapulteze, dar a suferit multiple răni. El a fost dus cu avionul la Spitalul Militar din Capitală. Totul s-ar fi întâmplat din cauza unei păsări care a fost prinsă la motor în timpul zborului. Medicii spun că pilotul avionului MiG 21 LanceR nu își poate mișca picioarele și urmează să fie operat marți dimineață.

12 iun. 2017, 17:47
Pilotul militar care s-a catapultat nu-şi poate mişca picioarele. Medicii au vorbit despre starea lui de sănătate

Un avion MiG 21 s-a prăbuşit luni în judeţul Constanţa, informează Ministerul Apărării Naţionale. Pilotul a fost preluat în stare conştientă şi dus la spital. Aparatul se întorcea dintr-o misiune de antrenament, când când pilotul a raportat prin staţie „o defecţiune majoră la motor”, după care s-a catapultat.

„La ora 16,45 a ajuns la Spitalul Militar — la Unitatea de Primiri Urgențe. Până în acest moment a fost evaluat complet de o echipă multidisciplinară. (…) S-a făcut până acum tomografie computerizată și rezonanță magnetică. A avut un politraumatism prin catapultare. Leziunile cele mai importante sunt de coloană vertebrală — are o fractură tasare de corp vertebral T4 și L1. Cea mai importantă afecțiune este tasarea corpului vertebral L1, care este o tasare cu deplasare fragmente osoase ce comprimă canalul medular și determină parapareză, adică pacientul nu își poate mișca picioarele în acest moment”, a declarat comandantul unității medicale, general de brigadă medic Florentina Ioniță Radu.

Potrivit Florentinei Ioniță Radu, pilotul prezintă și contuzii, are pleurezie și fractură de calcaneu.

„Până mâine dimineață va fi internat în Terapie intensivă. Mâine dimineață, la ora 11,00, este planificată intervenția chirurgicală”, a precizat medicul, potrivit Agerpres.

Florentina Ioniță Radu a spus că unitatea medicală este pregătită cu sânge pentru intervenția chirurgicală de marți.

„Dacă lucrurile merg bine, pacientul, în câteva zile, s-ar putea mobiliza și ar putea începe recuperarea”, a afirmat comandantul spitalului, care a precizat însă că acestea sunt supoziții, în cursul zilei de marți putând fi date mai multe detalii despre evoluția stării de sănătate a pacientului.

„Echipa de neurochirurgi este foarte antrenată, nu este primul caz de acest tip, și considerăm că având în vedere și vârsta pacientului — 35 de ani — va avea șanse foarte mari de recuperare. În ceea ce privește recuperarea, avem capabilități deosebite. După cum știți, la noi la recuperare vin foarte mulți pacienți și există oameni pregătiți în mod special pentru acest lucru”, a subliniat comandantul Spitalului Militar Central.

Șeful Secției de neurochirurgie, Marian Mitrică, a afirmat că, dacă „lucrurile vor merge bine”, în 48 de ore de la intervenție se va putea începe recuperarea. El a menționat că medicii de la SUUMC au mai realizat astfel de intervenții chirurgicale, care în proporție de peste 90% au decurs foarte bine, cu rezultate bune.


loading...
Partenerii noștri