Pilotul mort în accidentul aviatic din Brăila, condus pe ultimul drum

Momente dramatice în familia pilotului din Brăila care a murit după ce avionul s-a prăbuşit în câmp. Bărbatul cu mai bine de 30 de ani de experienţă în aviaţie a fost condus pe ultimul drum. Era ultima lui oră de zbor, spun colegii pilotului, după care urma să intre în concediu. Avionul nu ar mai fi răspuns la comenzi imediat după decolare.

03 aug. 2015, 15:29

Zeci de prieteni şi colegi de-ai pilotului l-au condus, luni, pe ultimul drum. Bărbatul a fost înmormântat cu onoruri militare. Era ultima lui oră de zbor, după care urma să intre în concediu, potrivit România TV.

Nimeni nu se aştepta la aşa ceva. Era ultima zi de zbor. Nu putea să mai stea la sol. Drog a fost pentru el aviaţia„, a spus unul dintre apropiaţi.

Pilotul avea peste 10.000 de ore de zbor şi cunoştea foarte bine aeronava, care se pare că nu a mai răspuns la comenzi în momentul tragediei. „Din păcate, această decolare a fost ultima. În aviaţie se spune că piloţii nu mor, ei decolează şi nu se mai întorc. Era ultima lui zi de zbor din carieră„, a spus un cunoscut de-al pilotului.

Avionul pilotat de Costică Vâlcu s-a prăbuşit la scurt timp după ce s-a ridicat în aer. Potrivit anchetatorilor, pilotul nu a mai putut controla aparatul de zbor din cauza unei rafale puternice de vânt. „Avionul nu a mai răspuns la comenzi. Pilotul n-a avut ce să facă. Avionul s-a dus cum a vrut el„, a spus un apropiat.

Necropsia a arătat că pilotul a murit din cauza fracturilor suferite în urma prăbuşirii aparatului de zbor. Anchetatorii verifică acum şi în ce stare era aparatul de zbor construit înainte de 1980.

Citeşte şi: PRIMELE DATE din ANCHETA în cazul avionului prăbuşit la Brăila. DECLARAŢIILE copilotului