Pilotul Robert Kubica va rata începutul sezonului 2012 din Formula 1

Echipa de Formula 1 Lotus-Renault a confirmat faptul că pilotul polonez Robert Kubica va rata începutul sezonului 2012 din Marele Circ, fiind încă nerefăcut pe deplin după gravul accident suferit în timpul unui raliu la care a participat în Italia, la începutul acestui an.

RomaniaTV.net
23 nov. 2011, 14:29
Pilotul Robert Kubica va rata începutul sezonului 2012 din Formula 1

În vârstă de 26 ani, Kubica a ratat deja întregul sezonul 2011 şi, chiar dacă progresele sale sunt excelente, graţie unui program intensiv de antrenamente, el mai are încă nevoie de timp pentru a reveni la capacitatea maximă din punct de vedere fizic, potrivit Agerpres.

„Chiar dacă am lucrat din greu în ultimele săptămâni, am ajuns la concluzia că nu sunt sigur că voi fi total pregătit pentru sezonul 2012. A fost decizie dificil de luat, însă este cea mai rezonabilă”, a explicat pilotul într-un comunicat.

Până la revenirea lui Kubica, echipa Lotus-Renault a anunţat că „va începe să-şi evalueze opţiunile şi să stabilească care este cel mai bun candidat pentru a pilota începând cu primele teste, programate în ianuarie 2012”.

Lotul-Renault a precizat, totodată, că în prezent poartă negocieri pentru o prelungire a contractului lui Kubica pentru sezonul 2013.