Pilotul Titi Aur cere polițe RCA pentru fiecare șofer din România, „pe CNP”, nu „pe mașină”

Pilotul Titi Aur susține că a găsit soluția în cazul polițelor RCA. Celebrul instructor de conducere defensivă susține că polițele trebuie încheiate pentru șofer, nu pentru autoturism. Implicit, cetățenii României ar putea plăti și mai mulți bani către companiile de profil.

22 mart. 2023, 13:12
Pilotul Titi Aur cere polițe RCA pentru fiecare șofer din România, „pe CNP”, nu „pe mașină”

În opinia lui Titi Aur, „nu e corect să ai RCA pe mașină”. Fiecare șofer care conduce respectivul autoturism trebuie să aibă propria asigurare, crede pilotul.

„Nu este corect să ai RCA pe maşină. Asigurarea RCA nu trebuie să fie pe maşină. Logic ar fi să fie pe mine, pe şofer, pe CNP. Asta se practică deja în alte ţări. Asta pentru că maşina nu strică nimic, eu stric, că eu sunt la volan.

Da, CASCO trebuie să fie pe maşină. Pentru că una este să asiguri o Dacie Logan de 10.000 euro, alta e să asiguri un Rolls Royce de 300.000 euro.

Dar eu, cel de la volan, eu fac accidentul. Nu e normal ca RCA să se calculeze în funcţie de capacitatea maşinii. În funcţie de vârstă, de experienţă şi de daunele pe care le-am provocat, aşa trebuie să se calculeze RCA.

Pentru că nu e corect ca, dacă eu vă dau maşina să o conduceţi şi loviţi pe cineva, RCA-ul maşinii mele se scumpeşte, dar dvs, pe permisul dvs, nu aveţi nicio pată. Vă urcaţi în altă maşină şi nu e nicio problemă. Mie asiguratorul îmi spune că trebuie să plătesc mai mult pentru RCA-ul meu, deşi eu am fost la emisiune, nu la volan. E complicat, însă”, a precizat Titi Aur la DC News.

 

Ce spune Titi Aur despre trotinetiști

 

O asigurare încheiată în acest fel ar rezolva problema trotinetiștilor, e de părere Titi Aur.

„Asta ar rezolva inclusiv problema trotinetiştilor. Că se pune problema persoanei care asigură trotineta.

Asigurarea trebuie să fie pe CNP, la trotinete, biciclete, motociclete, maşini. Dar să se facă împărţiri pe clase, categorii, etc, raportate la daune. Dauna mare înseamnă primă de asigurare mai mare”, a explicat Titi Aur, pentru sursa citată.

În prezent, la nivelul societății românești se desfășoară un mare scandal, după ce Euroins, liderul din piața RCA, a intrat în insolvență. Prețurile polițelor vor fi înghețate la nivelul din martie 2022, pentru o perioadă de șase luni de zile.