Pilotul unui avion de linie american a aruncat muniţie în toaleta aeronavei

Căpitanul unei aeronave aparţinând companeie americane United Airlines a aruncat mai multe gloanţe în coşul de gunoi accesibil pasagerilor, apoi l-a răsturnat în toaleta avionului, în timpul zborului către Germania, informează Associated Press.

10 iul. 2015, 15:11
Pilotul unui avion de linie american a aruncat muniţie în toaleta aeronavei

Autorităţile americane ale TSA (Administraţia pentru siguranţa transporturilor) şi ale companiei aviatice implicate în acest incident investighează în prezent circumstanţele în care acesta s-a produs.

Putătoarea de cuvânt a companiei aeriene americane, Karen May, a declarat că pilotul nu ar fi avut nevoie să arunce gloanţele în toaletă, deoarece piloţii au voie să poarte armă şi muniţie în timpul zborului pe avioane comerciale, potrivit legislaţiei adaptate după teribilele atentate din 11 Septembrie 2001, pentru a face faţă în cazul unui eventual atac terorist în timpul zborului, informează Associated Press.Nu au voie însă să poarte armă şi muniţie pe zboruri internaţionale.

May a explicat că pilotul nu avea arema la el când a pornit în cursă din Houston spre Munchen, dar, în timpul zborului, şi-a dat seama că uitase gloanţele în bagajul său. El a aruncat glonţele în toaleta avionului când s-a apropiat de Germania, ţară care are, de asemenea, reguli foarte stricte în privinţa deţinerii de arme şi muniţie.

Căpitanul aeronavei „a acţionat în mod necorespunzător cu muniţia pe care o avea la el”, a mai spus purtătoarea de cuvânt a companiei americane, care a precizat că „după toate probabilităţile, nu va fi adus în faţa justiţei” pentru fapta sa. 

Vezi şi Cursă riscantă la 10.000 de metri în AER cu două avioane de PASAGERI. Piloţii s-au luat la întrecere VIDEO

May a ţinut să precizeze că pilotul se numără printre cei mai experimentaţi piloţi, care a ajuns la rangul de căpitan pe zboruri externe, rang la care se ajunge foarte greu şi după mulţi ani de activitate.

Incidentul a avut loc în luna iunie, dar despre acesta s-a aflat abia acum. The Aviation Herald a informat că un asistent de zbor care căuta inelul unui pasager, a găsit întâmplător zece gloanţe în coşul de gunoi pentru pasageri şi i-a raportat căpitanului de zbor, al cărui nume nu a fost divulgat. Căpitanul a aruncat atunci cele zece gloanţe în toaleta aeronavei şi a alertat autorităţile germane, dându-şi seama că asistentul de zbor ar putea raporta incidentul .

După ce avionul a aterizat la Munchen, aeronava a fost dusă într-o zonă mai îndepărtată a aeroportului, unde pasagerii au coborât din aeronavă, iar containerele de gunoi au fost golite, iar glonţele, recuperate.