Pilulele contraceptive: reacţii adverse înfricoşătoare

Orice femeie care se potrejează împotriva unei sarcini nedorite luând pilule contraceptive trebuie să știe care sunt reacțiile adverse ale folosirii lor pe perioadă îndelungată. Unele efecte sunt chiar înfricoșătoare.

RomaniaTV.net
07 oct. 2016, 13:46
Pilulele contraceptive: reacţii adverse înfricoşătoare

Statistici îngrijorătoare

În cazul în care vrei să eviți sarcina, acneea sau alte efecte ale sindromului premenstrual (SPM), pilulele contraceptive par soluția optimă. Aproximativ 10,6 milioane de femei din SUA se bazează pe anticoncepționale, potrivit Centrului pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (SUA). În întreaga lume există alte câteva zeci de milioane de femei care folosesc această metodă contraceptivă. Dacă faci parte dintre ele, vei dori să știi care sunt concluziile celor mai noi cercetări.

Efectele devastatoare apar după câteva luni

Cercetătorii au descoperit că după șase luni de la administrarea anticoncepționalelor hormonale riscul ca femeia să dezvolte depresie crește cu 40%, comparativ cu cele care utilizează metode contraceptive nehormonale. Studiul a fost publicat în revista de psihiatrie JAMA. Mai mult de atât, femeile tinere care iau pilule s-au dovedit a prezenta cel mai mare risc de depresie. Netratată, aceasta poate duce la izolare, anxietate, obezitate. În cazurile foarte grave se ajunge chiar la obezitate morbidă sau la tentative de suicid (reușite sau nu).

Citeşte şi  Ce se petrece în organism când renunţi la anticoncepţionale

Cercetarea de 13 ani

Pe parcursul a 13 ani, oamenii de știință danezi au studiat dosarele medicale a peste 1 milion de femei cu vârsta cuprinsă între 15 și 34 de ani. Aceștia au descoperit că femeile care au luat o perioadă îndelungată anticoncepționale au fost chiar mai susceptibile de a li se prescrie antidepresive – riscurile au crescut cu 34 la sută mai exact.

Este nevoie de dovezi suplimentare

Deocamdată, oamenii de știință spun ca depresia poate fi un efect al contracepției hormonale, dar este nevoie de cercetări suplimentare pentru a dovedi această ipoteză. Pentru a nu alarma femeile, medicii recomandă așteptarea unor dovezi ferme înainte de a interzice folosirea lor.

Frigiditatea te face să urăși sexul. Află de ce!