Pimen îl felicită pe deputatul care se declara împotriva celor care confundă fericirea cu funduleţul

Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, IPS Pimen, îl felicită pentru "poziţia sa de demnitate cetăţenească şi creştinească" pe liderul PNL Suceava, deputatul Alexandru Băişanu, care declara că nu îi va încuraja prin votul său pe cei care "confundă funduleţul cu fericirea".

RomaniaTV.net
21 iun. 2013, 13:58
Pimen îl felicită pe deputatul care se declara împotriva celor care confundă fericirea cu funduleţul

Într-o scrisoare oficială transmisă preşedintelui PNL Suceava, deputatul Alexandru Băişanu, IPS Pimen îi mulţumeşte acestuia şi îl felicită pentru poziţia pe care a avut-o, „de demnitate cetăţenească şi creştinească” în ceea ce priveşte problema celor care vor să pună sub autoritatea Constituţiei „păcatul sodomiei”, transmite corespondentul MEDIAFAX.

În scrisoarea adresată deputatului PNL, IPS Pimen arată că, mai mult, căsătoria unui bărbat cu un alt bărbat „distruge nucleul societăţii, care este familia creştină”.

„Rugăm pe Bunul Dumnezeu să lumineze minţile celor care ne conduc, împiedicând pericolul ca România să se numească şi Sodoma”, mai spune Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor în scrisoarea adresată deputatului PNL Alexandru Băişanu.

Preşedintele PNL Suceava, deputatul Alexandru Băişanu, a declarat, săptămâna trecută, că nu îi va încuraja prin votul său pe cei care „confundă funduleţul cu fericirea” şi că nu doreşte să transforme România în Sodoma şi îi roagă „pe cei care nu au descoperit femeia să o facă, pentru că nu muşcă”.

„Nu voi dori niciodată să transform România în Sodoma şi nu îi pot încuraja prin votul meu pe cei care confundă funduleţul cu fericirea. E o problemă personală a fiecăruia dintre noi, e un hedonism prost înţeles. Îi rog pe cei care nu au descoperit femeia să o facă. Să ştiţi că nu muşcă”, afirma deputatul liberal.

Potrivit acestuia, căsătoria se întemeiază între un bărbat şi o femeie.

„Aşa e corect şi evolutiv vorbind. Mi-e greu să deosebesc între un soţ bărbat şi o soţie tot bărbat. Va trebui să le punem etichete în altă situaţie”, a subiniat Băişanu.

El a menţionat că nu are probleme de alt gen şi că fiecare face cu el ce vrea, dar că el, ca ortodox din Bucovina, nu va accepta niciodată asta.

Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării s-a autosesizat în acest caz, iar deputatul Alexandru Băişanu s-a prezentat, marţi, în faţa Consiliului, care însă nu a luat o decizie.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, duminică, la emisiunea „După 20 de ani” de la ProTV, întrebat dacă este de acord cu căsătoriile gay, că „fiecare este liber să facă ce vrea cu viaţa lui” şi că, dacă vor să se căsătorească bărbat cu bărbat, femeie cu femeie, „este problema lor”.

„Fiecare este liber să facă ce vrea cu viaţa lui. Dacă vor să se căsătorească bărbat cu bărbat, femeie cu femeie, este problema lor. Eu însă sunt creştin ortodox şi respect perceptele creştinismului şi ale ortodoxiei. Alţii poate au alte percepte. Este problema lor”, a afirmat preşedintele Băsescu, duminică, în emisiunea difuzată de PRO TV.

De asemenea, el a subliniat că reglementarea acestei probleme prin interdicţii incluse în Constituţie este „o mare greşeală”, deoarece „nu se ştie ce evoluţii vor fi”.

„Eu sunt de acord cu libertatea fiecărui om să facă ce vrea cu viaţa lui, inclusiv această libertate, pentru că ce facem fiecare între pereţii casei noastre este problema noastră. Şi a intra în această zonă, a o reglementa cu interdicţii prin Constituţie, este o mare greşeală. Avem un Cod civil care spune ce înseamnă familia, care reglementează relaţiile şi nu se ştie ce evoluţii vor fi. Nu treci în Constituţie ceva ce mâine s-ar putea să fie modificat”, a mai spus şeful statului.

El a fost întrebat în legătură cu amendamentul introdus iniţial în proiectul de revizuire a Constituţiei, care a provocat dezbateri, privind definirea căsătoriei şi a fost chestionat dacă este de acord cu căsătoriile între persoanele de acelaşi sex.

Comisia de revizuire a Constituţiei a revenit, în 11 iunie, asupra amendamentului votat anterior prin care se definea, în legea fundamentală, căsătoria ca relaţie dintre un bărbat şi o femeie, respingând amendamentul şi optând pentru menţinerea articolului respectiv în formă nemodificată.

Astfel, amendamentul, care avea forma „Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între un bărbat şi o femeie, pe egalitatea acestora şi pe dreptul şi îndatorirea părinţilor de a asigura creşterea, edicaţia şi instruiorea copiilor”, a fost respins, în momentul în care Comisia de revizuire a revenit la votul asupra acestuia.

Amendamentul, formulat şi de BOR, a cumulat şase voturi „pentru”, 12 voturi „împotrivă” şi o abţinere.

În aceste condiţii, forma actuală a articolului 48, alineatul (1) se va menţine şi în viitoarea Constituţie.

Articolul 48, alineatul (1) din actuala Constituţie are următorul conţinut: „Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între soţi, pe egalitatea acestora şi pe dreptul şi îndatorirea părinţilor de a asigura creşterea, educaţia şi instruirea copiilor”.