Pinalti: M-am ales cu patru boli în „Beciul Domnesc”. Nu mai am drobul de sare deasupra capului VIDEO

Gheorghe Ştefan Pinalti a declarat, luni, la Înalta curte, unde s-a judecat primul termen în Dosarul Microsoft, că, după ce a stat la "beciul domnesc", s-a ales cu patru boli, pe lângă cele vechi. Pinalti a declarat că nu s-au făcut presiuni asupra lui, iar acum, odată ieşit din arest şi fără a mai fi implicat în politică şi fotbal, se simte mult mai bine pentru că nu mai are "drobul de sare deasupra capului".

20 apr. 2015, 08:24
Pinalti: M-am ales cu patru boli în „Beciul Domnesc”. Nu mai am drobul de sare deasupra capului VIDEO

Gheorghe Ştefan Pinalti le-a declarat, luni, jurnaliştilor, că nu a cerut să fie judecat în procedură rapidă.

„Eu consider ca trebuie sa administram toate problele si sa vedem gravitatea si proportionalitatea faptei. Contează foarte mult„, a spus Pinalti.

Întrebat dacă şi-a recunoscut faptele, fostul edil a spus: „Recunoasterea inseamnă sa recunoasti total ceea ce iti imputa procurorii. Iar la mine nu sunt decât declaratii de martori si denuntatori. O parte dintre declaraţiile denunţătorilor şi martorilor nu sunt 100% exacte”.

Pe de altă parte, Pinalti a arătat că nu s-au făcut presiuni asupra lui. „Presiunile le ai cand esti in beciul domnesc, in conditiile de acolo este clar că ai presiuni psihice asupra sa. Cand am spus eu ca beciul domnesc te inmoaie, asta e realitatea”, a precizat Gheorghe Stefan.

Acesta a relatat că, după ce a stat în arest preventiv, s-a ales cu patru boli: „Am contactat o ciupercă candida la gât, helicobacter la stomac, a reapărut leucemia cronica limfatica incipienta si bronsita cronica. Deci 4 boli pe care nu le aveam, în afară de prostată, tensiune arterială, deci boli cariovasculare. Astea au venit suplimentar, în condiţiile de acolo.”

Întrebat dacă se  teme de inchisoare acum dupa ce a stat atatea luni in arest, Pinalti a spus că, în momentul de fata este „un om liber, un simplu pensionar”: „Nu mai am apasarile pe care le aveam, nu mai am drobul de sare deasupra capului. În momentul de faţă mă simt mult mai bine”, a accentuat Pinalti. 

CITEŞTE ŞI Începe procesul în DOSARUL MICROSOFT. Dorin Cocoş, Pinalti şi Gabriel Sandu vin în faţa magistraţilor VIDEO

În ceea ce priveşte arestarea Elenei Udrea, Pinalti nu a dorit să comenteze, dar s-a declarat de acord cu ceea ce aceasta susţine: „Noul cod de procedura penala care exista are foarte multe articole interpretabile si ar trebui corectate ca sa fie mai pragmatic.”

Totodată, Pinalti a spus că nu se simte trădat de Dorin Cocoş: „Nu mă simt trădat, mă simt bărbat”.

Întrebat ce va face de ziua lui, Pinalti a spus: „De ziua mea stau acasa, nu plec nicaieri. Astept invitati. Am avut deja foarte mulţi invitaţi. Eu nu mai am telefon mobil, telefon  fix si sotia mea ii programeaza pe ore pentru că sunt foarte multi doritori. (…)

Cel mai tare m-a bucurat că am ajuns aproape de familie si ca pot sa imi tratez bolile respective ca sa-mi lungesc viata. (…)

Îmi doresc doar sanatate si liniste si o zi frumoasă, sa fie cu soare. (…) Bineinteles ca o să dau de băut. (…) Am  de toate acasa si tarie si bere si vin si şampanie. Cine vine il servesc pe alese. Eu de obicei beau vin rosu si sampanie pentru ca cică sunt bauturile cele mai sanatoase pentru varsta mea.