Pinalti scapă cu o pedeapsă de doar 3 ani de închisoare după l-a turnat pe Vasile Blaga şi a ajuns la un acord cu procurorii

Gheorghe Ştefan a recunoscut în faţa procurorilor toate faptele în dosarul în care era cercetat alături de Vasile Blaga şi anume trafic de influenţă şi folosirea funcţiei pentru obţinerea de foloase materiale. În acest mod, Pinalti a ajuns la o pedeapsă de 3 ani de închisoare, în acord cu procurorii. 

13 dec. 2016, 14:46
Pinalti scapă cu o pedeapsă de doar 3 ani de închisoare după l-a turnat pe Vasile Blaga şi a ajuns la un acord cu procurorii

Acest acord de recunoaştere a fost trimis la Tribunalul Bucureşti şi urmează să se decidă dacă judecătorii îl vor accepta sau nu.

Dacă va fi acceptat acordul de către Tribunal, atunci Pinalti va scăpa cu o pedeapsă de doar 3 ani de închisoare. 

Fostul vicepreședinte PDL Gheorghe Ștefan, zis “Pinalti”, le-a povestit ptocurorilor DNA cum i-a adus i-a dus 500.000 de euro lui Vasile Blaga în sediul PDL din strada Modrogan, o şpagă din partea firmei Romsys. Totul s-ar fi petrecut în 2012, pentru finanțarea campaniei electorale.

„Pinalti” a mai povestit că, într-o întâlnire, Blaga şi-ar fi dat acordul ca Romsys să primească contracte în schimbul unui comision pentru PDL. Astfel, licitaţiile ar fi fost făcute cu dedicaţie, caietele de sarcini incluzând prevederi care să favorizeze firma lui Berdilă. De relaţia Romsys-PDL a fost delegat să se ocupe afaceristul Dan Constantin G., apropiat al lui „Pinalti”, potrivit celor declarate de fostul primar al oraşului Piatra Neamţ.

Gheorghe Ştefan a mai spus că Dan Constantin G. i-ar fi dat lui Blaga, în biroul acestuia din PDL, de trei ori bani: prima dată 50.000 de euro, a doua oară încă 50.000 de euro, iar a treia oară 100.000 de euro. „Pinalti” a explicat la DNA că de fiecare dată a fost prezent la momentul în care s-au dat banii, pentru a accentua că sunt din partea Romsys, ca urmare a aportului său pe linie politică pentru finanţarea PDL. Blaga le-ar fi cerut, de fiecare dată, ca banii să fie predaţi secretarei sale.