Pinguinilor li se dau medicamente împotriva depresiei din cauza climei

Vremea în nord-estul Angliei este atât de rea de la începutul anului încât pinguinilor dintr-un sanctuar marin li s-au dat medicamente împotriva depresiei. Cei 12 pinguini Humboldt originari de pe coastele statelor Peru și Chile dădeau semne de stres, așa încât s-au pus pastile în peștii pe care îi mănâncă, a declarat vineri pentru AFP Lyndsey Crawford din conducerea sanctuarului din Scarborough (litoralul atlantic al Yorkshire, lovit de furtuni).

07 feb. 2014, 13:32
Pinguinilor li se dau medicamente împotriva depresiei din cauza climei

Fiindcă nu sunt din zone cu condiții meteo similare, ‘nu s-au obișnuit cu acest tip de vreme rea atât de mult timp’, a adăugat o colegă a acesteia. Pinguinii își manifestă stresul rămânând mai degrabă la căldură decât să meargă în apă, mediul lor natural.

Pastilele contribuie și la întărirea fragilului lor sistem imunitar. ‘Sperăm să își dea seama că nu sunt în pericol. Nu știu că primesc tratament fiindcă sunt pastile foarte mici care nu au gust neplăcut’, a mai spus Lyndsey Crawford.

Pinguinii Humboldt sunt amenințați de dispariție în habitatul lor natural din Chile și Peru din cauza mai multor factori, printre care încălzirea climei, pescuitul excesiv și proliferarea șobolanilor care le mănâncă ouăle.