Piperul, cea mai eficientă armă împotriva moliilor. Puneți piper într-un săculeț și băgați-l în șifonier. Uite care sunt toate plantele care te scapă de aceste insecte

Știm cu toții că moliile se înmulțesc vara și apoi se înghesuie prin dulapuri ca să ne distrugă hainele. În doar câteva zile ne invadează hainele preferate de iarnă pe care le distrug cum știu ele mai bine.

22 feb. 2022, 10:19
Piperul, cea mai eficientă armă împotriva moliilor. Puneți piper într-un săculeț și băgați-l în șifonier. Uite care sunt toate plantele care te scapă de aceste insecte

Care sunt cele mai eficiente metode care te scapă de molii.

Există, desigur, tot felul de soluții speciale cumpărate de la magazin împotriva moliilor, însă ceea ce nu știe toată lumea e că există și un aliment pe care îl avem cu toții în casă care ne scapă de aceste insecte.

Care sunt cele mai eficiente metode care te scapă de molii. Moliile stau în prejma hainelor din lână sau bumbac, chiar și căciuli din blană. E de preferat să spălați bine hainele înainte de a le pune în dulapuri, iar paltoanele să le duceți la curățătorie ca nu cumva să fie infestate cu ouă de molii.

O altă metodă bună ca să vă feriți hainele cât de cât e să faceți curat des în cameră și să aerisiți vara hainele groase unde moliile se înmulțesc cel mai ușor.

Cum spuneam, există un aliment mai eficient decât naftalina. După cum știți de la bunici, naftalina e folosită des de oameni pentru a îndepărta moliile. Are un miros neplăcut care le ține la distanță, însă ea decolorează țesăturile când e pusă direct pe haine.

Tocmai de aceea mult mai eficient este piperul. Da, ați auzit bine, e acel condiment pe care îl folosim la aproape orice mâncare. Și poate să vă scape foarte repede de molii.

Pe lângă piper, dușamnii moliilor sunt și plantele aromatice. Acestea sunt levănțica, rozmarinul și menta. Puneți frunze uscate din aceste plante în săculeți de material subțire și le băgați în șifonier. Aceste mirosuri nu sunt suportate de molii.

Iată mirosurile pe care moliile nu le suportă:

  • usturoi
  • vetrice
  • coji de portocală
  • condimente cu miros intens: cuișoare, piper boabe, scorțișoară
  • lavandă
  • frunze și crenguțe de nuci

Citește și Combinați zahăr cu oțet și apă și ajutați planetele să trăiască mai mult? Iată tot ce nu știați că puteți face cu zahărul