Piromanul sinucigaş din Holboca, arestat preventiv

Bărbatul acuzat că şi-a aruncat vecinii în aer, supărat pentru că nu şi-a putut vinde televizorul, a fost trimis după gratii. Săptămâna trecută Judecătoria hotărâse ca bărbatul să fie cercetat în stare de libertate, deşi acesta a recunoscut în faţa judecatorilor că a vrut să se sinucidă.

RomaniaTV.net
20 mart. 2012, 07:47
Piromanul sinucigaş din Holboca, arestat preventiv

Bărbatul din comuna ieşeană Holboca, acuzat că a fi provocat intenţionat explozia produsă în apartamentul său, în urma căreia 27 de loucuinţe au fost avariate, a fost arestat preventiv, luni, după ce Tribunalul Iaşi a admis recursul procurorilor la decizia de cercetare în libertate.

Dănuţ Bâtă, de 37 de ani, din localitatea Holboca a fost reţinut, săptămâna trecută, de procurori, pentru distrugere prin incendiere, însă ulterior, magistraţii Judecătoriei au decis cercetarea bărbatului în libertate, cu interdicţia de a părăsi localitatea.

Procurorii au făcut recurs la decizia judecătorilor.

Potrivit anchetatorilor, Dănuţ Bâtă, proprietarul locuinţei în care s-a produs deflagraţia, ar fi lăsat intenţionat aragazul deschis în seara zilei de 24 februarie, cu intenţia de a se sinucide.

Anchetatorii susţin că bărbatul ar fi scos siguranţele din tabloul electric, apoi s-a dus să se culce. A doua zi dimineaţă, el a mers în bucătărie, iar în momentul în care şi-a aprins o ţigară, s-a produs explozia.

În 25 februarie, 27 de apartamente din blocul în care locuia bărbatul, din localitatea ieşeană Holboca, au fost avariate în urma exploziei produse în apartamentul acestuia, deflagraţia fiind cauzată de acumularea de gaze. În urma deflagraţiei, proprietarul locuinţei în care s-a produs explozia a fost rănit grav, el fiind internat timp de câteva zile în spital cu arsuri de gradele II, III şi IV.