Pistă de aeroport, reparată cu târnăcopul şi cu mătura de paie VIDEO

Angajaţii Aeroportului Internaţional "Traian Vuia" repară o porţiune de pistă, înarmaţi cu un târnăcop, o lopată şi o mătură de paie. Modul cum se lucrează ridică mari semne de întrebare. Pentru reparaţiile curente trebuie respectate reguli stricte ca securitatea avioanelor să nu fie pusă în pericol.

RomaniaTV.net
07 apr. 2012, 11:49
Pistă de aeroport, reparată cu târnăcopul şi cu mătura de paie VIDEO

În primă fază se pot observa doi muncitori care încearcă să rezolve problemele, unul cu o lopată, în timp ce celălalt scoate praful cu o mătură de paie.

Imediat după ei, mai mulţi angajaţi ai aeroportului aduc un utilaj de compactat.

Starea pistei de pe aeroportul din Timişoara este una dezastruoasă, fiind înregistrate plângeri din partea piloţilor. Acest lucru este recunoscut şi de directorul de la „Traian Vuia”, Cornel Sămărtinean.

„Într-adevăr există probleme cu pista pentru că de doi ani nu mai există stratul de uzură. Trebuie să i se facă şi reparaţii capitale şi reparaţii de întreţinere. Probabil că imaginile surprind mici lucrări de întreţinere pe care le efectuăm cu personalul propriu. Mai turnăm o gaură, o ruptură de colţ, dar nu putem să face reparaţii mari de întreţinere pentru că nu suntem autorizaţi”, a declarat Sămărtinean, potrivit pressalert.ro.

Zeci de avioane decolează şi aterizează zilnic pe pista aeroportului din Timişoara.