Pistorius era supus „unei presiuni incredibile”, susţine un fost profesor al sportivului

Sportivul sud-african Oscar Pistorius, acuzat de uciderea iubitei sale, era supus "unei presiuni incredibile", a spus fostul său director de la liceul din Pretoria, Bill Schroder, într-un interviu dat publicităţii, luni, la Johannesburg, informează AFP.

RomaniaTV.net
18 feb. 2013, 10:48
Pistorius era supus „unei presiuni incredibile”, susţine un fost profesor al sportivului

„Mă întreb ce rol a jucat presiunea incredibilă la care Oscar era supus tot timpul. Sper doar că are circumstanţe atenuante. Sper că a fost un accident, nu o crimă cu sânge rece. Dar nu va mai fi ca înainte. Un idol a dispărut”, a declarat cotidianului The Star Bill Schroder, fost director la liceul privat, Boy’s High School.

Potrivit sursei citate, Schroder l-a sunat pe Pistorius cu câteva zile înainte de moartea Reevei, cerându-i acestuia să facă o donaţie pentru fosta sa şcoală.

„A spus că donaţia va fi relativ mică deoarece tocmai îşi cumpărase o nouă casă la Johannesburg. Era foarte încântat de ideea să stea acolo, era mai practic, deoarece avea multe activităţi la Johannesburg. Se bucura că urma să participe la o competiţie în Australia, în câteva săptămâni”, a adăugat el.

Oscar Pistorius a intrat în istoria atletismului mondial la JO de la Londra, când a devenit primul alergător cu ambele picioare amputate care a concurat în competiţiile olimpice rezervate sportivilor fără dizabilităţi. El a ajuns în semifinalele probei de 400 de metri. La câteva zile după JO de la Londra, Pistorius şi-a păstrat titlul la Jocurile Paralimpice în aceeaşi probă. El era în „luminile rampei” de la 17 ani.

Atletul Oscar Pistorius a fost inculpat pentru uciderea prietenei sale, după ce a împuşcat-o mortal pe aceasta, în noaptea de miercuri spre joi. Femeia ucisă în locuinţa atletului este Reeva Steenkamp, un fost fotomodel sud-african şi prezentatoare TV, care a apărut pe coperta revistei FHM şi a fost imaginea cosmeticelor Avon în Africa de Sud. În locuinţa sportivului a fost găsită arma crimei, un pistol cu calibrul 9 mm, înregistrat pe numele lui Pistorius. Conform presei, Parchetul dispune de un dosar „solid ca o stâncă”, în timp ce sportivul şi familia sa neagă cu fermitate acuzaţia.

Potrivit presei, printre dovezile care îl incriminează pe sportiv ar fi şi o bâtă de crichet plină de sânge.

The Star susţine că Pistorius nu a discutat despre Reeva cu Schroder. „Nu discutam niciodată de iubitele lui. Ştiam că are succes la femei, pentru că este frumos şi carismatic”, a adăugat fostul director.

Citeşte şi Unchiul lui Pistorius: Oscar este ameţit de şoc şi de durere după moartea iubitei sale

Cotidianul l-a intervievat şi pe fostul jucător de fotbal Marc Batchelor, apropiat al unei foste prietene a lui Pistorius, Samantha Taylor, acesta conducându-i pe reporteri într-un restaurant din Johannesburg unde le-a arătat urma unui glonţ tras de atlet în urmă cu două două săptămâni. Pistorius s-ar fi comportat apoi ca şi cum nimic nu s-a întâmplat, iar versiunea oferită clienţilor a fost că a explodat o butelie de gaz.

Conform lui Batchelor, relaţia dintre Pistorius şi Samantha Taylor nu a fost fericită, aceasta plângându-se că el a condus cu 220 km/h fără a încetini în ciuda rugăminţilor adresate, sau că sportivul i-a interzis să poate tocuri mari şi cercei.

Pistorius va fi audiat din nou marţi, la un tribunal din Pretoria, avocaţii solicitând eliberarea pe cauţiune, în timp ce Reeva va fi înmormântată la Port Elizabeth.