Piţurcă, despre naţională: Nu mai contez pe Săpunaru, încerc să-l readuc pe Chivu

Selecţionerul este deranjat că Săpunaru a preferat să plece în vacanţă în loc să răspundă convocării pentru amicalele cu Elveţia şi Austria. Despre Chivu spune că ar fi bine să revină printre tricolori, chiar dacă va fi să stea pe banca de rezerve.

RomaniaTV.net
14 iun. 2012, 16:49
Piţurcă, despre naţională: Nu mai contez pe Săpunaru, încerc să-l readuc pe Chivu

În plină desfăşurare a Euro 2012, selecţionerul Victor Piţurcă a analizat evoluţia de până acum a reprezentativelor prezente la turneul final, dar a vorbit şi despre naţionala de fotbal a României.

Invitat la Dolce Sport, Piţurcă s-a referit în mod special la Olanda, adversara tricolorilor în preliminariile CM 2014. „Jucătorii olandezi nu sunt în cea mai bună perioadă. Cu Danemarca au jucat slab, la meciul cu Germania parcă s-au mişcat mai bine. La partida cu Portugalia veţi vedea o altă echipă a Olandei. Germania – Olanda a fost cel mai bun meci al acestui turneu până acum, a fost peste Spania – Italia„, a spus el.

Referindu-se la echipa noastră, Piţurcă a spus: „Pe Săpunaru nu îl mai iau în calcul la naţională. I-am spus la ultima acţiune că îl aştept în vară pentru turneul din Elveţia şi Austria, mi-a răspuns «nu ştiu, nea Piţi, eu mi-am luat bilete de vacanţă». Eu nu i-am zis nimic atunci, iar când l-au sunat oamenii din staff-ul meu acum, înainte de acţiune, nu le-a răspuns, deşi ştie numerele de telefon.

Probabil că voi purta o discuţie cu Cristi Chivu despre revenirea la naţională. A trecut printr-o perioadă grea, nu a jucat constant la echipa lui de club, iar suporterii de la Inter  l-au contestat. Eu îl cunosc, ştiu că l-a marcat. Acum a început o perioadă nouă. Cred că a luat decizia cea mai bună, acum se încarcă şi el cu alte energii. Eu mi-aş dori din tot sufletul să vină la echipa naţională, atât pentru el, cât şi pentru jucătorii tineri care sunt acum. Chiar şi să stea pe bancă, nu neapărat să fie în teren”.