Piţurcă exultă: Am făcut un meci excepţional. Avem şanse foarte mari la baraj

Selecţionerul Victor Piţurcă s-a arătat foarte mulţumit de jocul şi de rezultatul din meciul cu Turcia, câştigat, vineri, de reprezentativa României, cu scorul de 1-0, în grupa D a preliminariilor CM 2014.

RomaniaTV.net
12 oct. 2012, 20:18
Piţurcă exultă: Am făcut un meci excepţional. Avem şanse foarte mari la baraj

Victoria din meciul cu Turcia l-a făcut pe antrenorul reprezentativei României, Victor Piţurcă, să se gândească la calificarea la barajul pentru Cupa Mondială din 2014, dintr-o grupă în care Olanda este favorită, iar Turcia şi Ungaria luptă şi ele pentru locul al doilea.

E o victorie mare şi meritată, fiindcă am făcut un meci excepţional. Nu a existat un compartiment anume care m-a mulţumit. Am făcut faza de apărare aproape perfect, în anumite momente în prima repriză am avut o circulaţie foarte bună a balonului, contraatacurile şi atacurile au fost foarte periculoase. Dacă reuşim un rezultat bun cu Olanda şi Turcia se încurcă cu Ungaria sau face un egal, avem şanse foarte mari să mergem la baraj„, a spus Victor Piţurcă, imediat după meci, la TVR 1.

Selecţionerul speră ca rezultatul de la Istanbul să fie dublat de un rezultat pozitiv în meciul de marţi cu Olanda, de pe Naţional Arena: „Am şi declarat ce m-ar mulţumi în această dublă: cele 6 puncte. Prima luptă am câştigat-o. În oarecare măsură am scos Turcia din luptă pentru că suntem la 6 puncte de ei„.

Autorul golului victoriei din meciul cu Turcia, Gicu Grozav, a fost înlocuit la pauză din cauza unei accidentări, dar crede că se va reface până la jocul cu Olanda. „Mă bucur foarte mult că am reuşit să câştigăm, am luat o opţiune serioasă în vederea calificării. Portarul lor a greşit ieşind la golul meu, pentru că dacă stătea în poartă mai greu înscriam. Mă bucur că m-a ajutat să înscriu. Fără doar şi poate e cel mai important moment al carierei mele pentru că am reuşit să joc, să încscriu. Din păcate m-am şi accidentat, am o uşoară întindere la aductori, sper să nu fie grav, eu zic că o să fiu apt pentru meciul cu Olanda„, a spus Gicu Grozav.